pátek 12. května 2017

Řez borůvek

Borůvka nasazuje květy na jednoletých výhoncích, které vyrůstají z dvouletého dřeva. Nejvhodnější termín pro řez borůvkových keřů je časné jaro. Pokud jsme právě vysadili nové borůvkové keře, pak se nás žádný řez netýká po dobu prvních 3–let.


Jen když se k rostlinám dostanou zajíci, udělají sice řez za nás, ale . Borůvky patří mezi nejlahodnější a nejzdravější druhy ovoce na světě.

Jak stříhat kamčatské borůvky. Kamčatská borůvka v prvních letech nepotřebuje žádný řez. Ten první, zmlazovací a udržovací, se provádí cca . Zahradní borůvka potřebuje slunné místo a zároveň vlhkost půdy i vzduchu.


Ukázka na několika různých odrůdách borůvek jak se provádí střih. Názorná ukázka správného postupu stříhání kanadské borůvky (staří let). Více informací na našich webových.


Aby se rostlina zmladila, je třeba odstranit několik starých větví.

Tyto zásahy provádíme v zimním období. Dále opět vyřezávejte . Srozumitelný návod pro řez a rozmnožování kanadských borůvek. Tento příspěvek (zjistit adresu). EZ BORŮVEK A BRUSINEK V klimatických podmínkách České republiky lze pěstovat jak borůvky (druhy s plody modré barvy) – brusnice borůvka . Nejvíce vyhovujícím termínem je brzké jaro.


Vaccinium myrtillus, borůvka chocholičnatá, tzv. V prvním roce po výsadbě výhony sestřihneme asi o polovinu, aby se . Podzimní řez vinné révy, Kdy stříhat kanadské borůvky , Kdy stříhat kanadské borůvky , Kanadská borůvka - zazimování, Kanadské borůvky , Řez švestek, Řez. Optimální termín řezu je časné jaro. První dva roky po výsadbě ponechte na rostlině jen silné vzpřímeně . Kanadské borůvky , Kalendář pro vinaře - únor, Katalpa - řez , Stříhání švestek, Řez stromů dle pěstebního tvaru, Podzimní řez broskvoní, Řez. Jak pěstovat kanadské borůvky (úvo příprava půdy a sázení, zálivka, hnojení, řez a sběr).


Brusnice borůvka (Vaccinimn corymbosum), nebo-li borůvka. Nejstarší dřevo by mělo být čtyřleté. Ponecháváme cca výhonů.

Takže dva až tři nové výhony a zbytek . Pokud chcete keřík přece jen zmladit, řez provádějte nejlépe v únoru. Během roku (vegetační doby) hnojíme hnojivy, která snižují pH půdy-jde o . Největší a nejsladší bobule kulturních neboli kanadských borůvek nesou jednoleté (loňské) výhony. Proto ustřihněte všechny. Bohužel se nám nepodařilo najít produkt řez borůvek. Borůvka je plod plný vitamínů, obsahující neobvykle velké množství antioxidantů, které pomáhají našemu tělu bojovat s viry a bakteriemi.


První tři roky nevyžadují ušlechtilé (velkoplodé) borůvky žádný řez.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky