pondělí 15. května 2017

Kdy zasadit thuje

Túje patří k nejpopulárnějším dřevinám českých zahrad. Vysazují se nejen do živých plotů, ale i samostatně. Zpříjemnit mohou i léto na terase, ale tam se . Túje bývají (až na speciální šlechtěné odrůdy) velmi odolné a mrazuvzdorné, mohou se tedy sadit i pěstovat celoročně.


Sázení do jamek (samostatně).

Jsem zahrádkařka začátečnice a ráda bych si uděla plot z tuji. Poraďtě mi kdy nejlíp zasadit a zda nebude vadit že je chci zadasit pod vzostlý . Jak zasadit tůje smaragd? Kdy se mohou sázet thůje ? Zahradníci varují před živým plotem z tújí. Thúje jsou rychlerostoucí dřevina.


Diskuze(0) Zavřít diskusi.

Zkopírovat odkaz na . Zastřihování plotu se. Nejlevnější thuje v ČR. Zasadíte-li túji na slunné až částečně zastíněné místo do půdy, která dobře odvádí nadbytečnou vodu, ale nevysychá, stane . Zjistěte, kdy tůje sázet, jak často tůje zalévat i jak zasadit živý plot z tůjí ještě dnes ! Sepsali jsme pro vás vše, co potřebujete vědět o pěstování tůjí. Ako sadit tuju smaragd tuju smaragdová. O zvyklosti bude možné hovořit až v okamžiku, kdy takto bude.


Než přehnojit, raději přihnojujte až příští sezonu, kdy bude kořenový systém vyvinutý. Nedostatek živin – starší stromy rezaví, chybí-li jim hořčík . Pokud se jedná o živý stříhaný plot, šel bych do tisu, ptačího zobu poloopadavého, habru, meruzalky apod. Thůje se prakticky nedá zmladit, po několika letech je . Se stříháním tújí je lepší počkat až strom dobře zakoření.


To může různě dlouho trvat ale minimálně je dobré nechat je až měsíce vklidu . Možná už na podzim, jestli je nařízkuješ teď - nevím, kdy se to má dělat. A nebo můžeš udělat oboje - vysadit jak do květináče, tak vyzkoušet zasadit rovnou na .

V červenci lze snadno vegetativně rozmnožovat jalovce, thuje , cypřiše i tisy. Ráda bych letos zasadila thuje a pokusila se o živý plot. Ideální doba je konec měsíce května. Nejpozdější termín by však měl být v době, kdy je půda ještě teplá, tedy max. Magnolie potřebují půdu se slabě kyselou až neutrální reakcí.


Preto by ste tuje nemali sadiť do ílovitých ťažkých pôd. Kvalita pôdy sa dá dodatočne zvýšiť pridaním rašelinového substrátu. Ak si chceme z tují . Zakládáme živé ploty: Túje, cypřišky nebo jalovec?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky