čtvrtek 4. května 2017

Postřik na oidium vinné révy

Choroby révy vinné : peronospora, padlí, šedá hniloba. Zejména u posledně jmenovaných postřiků je potřeba dodržet ochranné lhůty. Jedna z hlavních plísňových chorob révy vinné.


Na Moravě se rozšířila. Pro potlačení výskytu je vhodný jarní postřik sirnatými přípravky.

Hostitelské rostliny. U středně náchylných porostů se doporučuje těsně před květem jeden postřik. Po odkvětu se provádí ošetření v závislosti na . Jako první byla do Evropy ze Severní Ameriky zavlečena parazitická houba padlí révové, lidově moučenka, černá ruda či oidium. Celosvětově je to nejvýznamnější choroba révy vinné.


Padlí, tedy oidium , už jsem bohužel v několika vinicích zahlédl, a tak je zapotřebí nasadit. Vitisan, který je rovněž jako Réva vinná koncentrát schválen k bioprodukci. Nezapomeňte také do každého postřiku přidat preventivní síru - Kumulus.

Tato choroba často napadá vinnou révu , ale i celou řadu dalších rostlin na našich zahrádkách a sadech. Jak se proti padlí účinně bránit? Oidium truckeri) z čeledi Erysiphaceae. Po intenzivních srážkách je třeba postřik kontaktně působícími přípravky ihned obnovit. Padlí révy patří mezi nejvýznamnější choroby révy vinné.


Zatímco si pochvalovali horka a strachovali se o růst révy bržděný nedostatkem. A to při jednom postřiku sírou a jedním Cukrovitalem. Padlí neboli oidium letos způsobilo nebývalé potíže vinařům ze Slovácka.


U Lipova má dvanáct tisíc hlav révy vinné. Včasný postřik zachránil úrodu Petru Maradovi z Mikulčic. Popis: Bělavé moučnaté povlaky na letorostech, listech, květenstvích a hroznech. Dochází k omezení růstu, šednutí a deformacím. Mladé bobule zasychají, větší . Když jsem začínal s pěstováním révy ,zkušený vinař mi radil kdy a jak provést postřik.


Nejvážnějšími houbovými chorobami révy vinné jsou padlí ( oidium ) a plíseň révy. Provádí se postřik hroznů.

Silně ohrožené porosty je třeba postřikovat opakovaně. Nejvýznamnější plíseň, kterou je padlí . A za jak dlouho mohu postřik zopakovat? Acrobat ničí dravé roztoče a Falcon je na oidium.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky