úterý 2. května 2017

Pĕstování orchideji ve skle

Poslední dobou se rozšířilo pěstování orchidejí na niti. Volné zavěšení rostliny je pro pěstování většinou vhodnější, někdy je ale umístění do vázy ze skla jedinou možností. Jaroslava Ledvinová: Modře kvetoucí orchidej ve skle se má podle. Pěstování orchidejí v bytě. Můžete použít například velkou sklenici , nebo skleněnou vázu.


Jak pěstovat orchideje ve skleněné nádobě ? Bohužel se ale substrát ve skle snadno zapařuje a po zalití zůstává dlouho . Orchideje jsou nejskvostnější pokojové květiny. Odolné druhy a kříženci nepotřebují skleník ani . Dá se pěstovat ve vaze ale jen krátkou dobu (2.roky je opravdu moc). No, ale ten druh orchideje Vanda se běžně pěstuje ve skle nebo . Při pěstování orchidejí v bytě mi pomohly zkušenosti s pěstováním různých. Nemusíte se obávat, že by orchidej na vzduchu zvadla.


V případě potřeby vydrží bez substrátu i pár dnů s kořeny ve sklenici od zavařenin. Samozavlažovací květináč s orchidejemi by měl být těsně pod dolním okrajem okenního skla , . Teď v zimě si zase ohlídejte, aby se orchideje nedotýkaly studeného skla. V tomto článku:Výběr orchidejí Zalévání a hnojeníSázeníProřezávání a. Pro pěstování orchidejích v závěsných aeráriích je důležité použít . Nehledě na to, že ani v květinářstvích o orchideje nikdo zvlášť nepečuje a po měsíci. Nicméně dle mého názoru jsou podmínky v takovém akváriu pro pěstování. Přesný návo jak pěstovat orchidej Phalaenopsis.


Odkedy som dala orchideu do skla , kvitne nepretržite už celé mesiace: Inak už nepestujem. Jedna z nich, ta ve skle , kvetla za půldruhého roku celkem třikrát(!). I přes mé poslední úspěchy s vandami se domnívám, že jejich pěstování není opravdu úplně . Druh Vanda se pěstuje ve skle , například ve váze, nebo volně zavěšený.


Při zalévání klasickým způsobem se voda dostává do listového srdíčka, kde způsobí hnilobu a následný úhyn celé rostliny. Pokud se voda přece . Kokosové čipsy jsou svými vlastnostmi pro pěstování orchidejí rodu Phalaenopsis ideální. Pro úspěšné pěstování orchidejí je určený květináč ze skla. V těchto podmínkách není dobré pěstovat kvetoucí rostliny, odumřelé okvětní. K pěstování se hodí třeba drobné odrůdy orchidejí , nebo miniaturní begonie.


Před časem jsem dostala daleko menší orchidej , taky ve skle , . Trendem v pěstování interiérových rostlin jsou minizahrádky. Truhlík Triola vhodný pro pěstování orchidejí. Do jednoho truhlíku se vejdou až orchideje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky