pondělí 8. května 2017

Strihani ruzi na zimu pnouci

Chceme-li si choroby vyjmenovat, jedná se zejména o strupovitost jabloní ,. Na podzim ovocné stromy také hojně zaléváme a nezapomeneme provést . Je lepší prořezat stromy na zahradě teď na podzim , nebo až na. Vysadily se nemoudře rychle rostoucí keře, které vyžadují časté stříhaní. Sází-li se na podzim , provádí se řez po výsadbě následující jaro. Gardena Classic 4B jsou ideální ke stříhání čerstvých větví.


ITT devět vývojových stupňů. K vysvětlení účelu řezu u jabloní nám postačí rozdělení na tři nejdůležitější vývojové stupně. Je to údobí růstu, údobí plodnosti,. Letní řez jabloní , přednosti a úskalí. Na dobře provedeném řezu u životaschopné zdravé rostliny se ve vhodných podmínkách, není-li rána dále narušována, vytvoří zával (kalus), ochranná vrstva.


U stromku vysazeného na podzim necháme boční větévky dlouhé až pupenů a poslední pupen nad kterým větvičku zakrátíme by měl růst směrem ven z . Ovocné stromy zasazené na podzim právě teď potřebují provést zimní řez. Jak a proč jsme uvedli minule. V průběhu života stromů provádíme i . Podívejte se jak na to.


To lze použít snad jen pro . Tak mu řeknu - Stýblo, na podzim nic nestříhej, nech to na jaro, aby ustříhané větvičky neohrozil mráz. A na jaře zastřihni . Listy okrasných jabloní mohou být zelené, červené, nahnědlé i purpurové. Na podzim se zelené listy vybarvují od žluté, oranžové až po načervenalé odstíny.


Nejsnazší pro běžného spotřebitele je přidání NPK na podzim , a poté znovu na jaře. Rovněž se snažíme doplňovat humus do půdy. Nejkvalitnější hnojení ovšem. Stromky vysazené na podzim řežte poprvé až v předjaří a stromky, které sázíte na jaře, řežte při výsadbě.


Každý druh a odrůda má specifické . Před zazimováním zahrady je vhodné přistoupit ještě k posledním úpravám porostů. Konkrétně by se naše pozornost měla zaměřit na stromy a . Zásadně nic neřežeme v době letních veder, na podzim a během. Dokončíme také udržovací řez jádrovin ( jabloní , hrušní) - čím dříve a . Péče o zahradu na podziJak se starat o stromy a trávník? Minulý rok na podzim jsme zasadili hrušeň.


V zahradnictví nám bylo řečeno, že neni třeba zastřihávat. Stříhání ovocných stromů. Já ale v „chytré“ knížce vyčetla, . Přečtěte si, jak na prořezávání stromů a které nářadí k tomu použít.


Nůžky s oboustranným ostřím jsou ideální na stříhání větví přímo u kmene a na zelené a mladé výhonky. Ten je nejvhodnější prořezávat na jaře před rašením a na podzim. Specifika jabloní a dalších ovocných stromů. Jabloně zbavujeme nežádoucích letorostů,které rostou kolmo vzhůru po celý rok. Prořez větví,zahušťujících korunu na podzim po sklizni-.


Sloupovité odrůdy jabloní byly vyšlechtěny tak, aby měly co nejmenší nároky na řez. Nicméně, pokud má být dosaženo maximální sloupcové formy, je třeba . Ve ztluštělé části, kde k rozdvojení dochází, bylo loni na podzim jablko. Jeden výhon této vidlice (většinou to je ten, co směřuje výše a je delší) zkrátím na - 5 . Jak se liší řez jabloní od řezu třešní a višní? Při stříhání větších větví dejte přednost nůžkám pákovým, jež vám umožní vyvinout větší sílu.


Na podzim vysazený stromek stříhejte až v předjaří, přičemž zkracujte výhony . Proto stejný ovocný stromek řežeme jinak po výsadbě na podzim a jinak po. U druhů a odrůd s kulovitou korunou (většinou u jabloní ) řežeme terminální výhon .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky