úterý 2. května 2017

Jaké květiny na přímé slunce

U jižního balkónu neplatí, že dobrou péčí udržíte v květu jakékoliv rostliny. Sázkou na jistotu je výběr květin , které přímé slunce a žár milují. A druhy které tu psaly holky, měla jsem lobelky, petúnie, muškáty, ještě gazánie, ty miluju, ale jsou jako pampelišky… zatáhnou květ když zajde slunce.


Dobře roste na přímém slunci , ale vyhovuje jí i mírný polostín. Vyžaduje dobře propustný substrát, který nesmí nikdy úplně proschnout. Během sezóny rostliny . Máte balkon obrácený k jižní straně, kde slunce pere od rána do večera? Pak možná využijete naše tipy na kvetoucí rostliny, které vydrží . Květiny na jižní balkón musí spolehlivě odolávat i největšímu letnímu žáru a bez problémů snášet přímé slunce. Mezi jakými rostlinami bychom měli vybírat a . Nové květy neustále nahrazují ty staré, které se doporučuje pravidelné ostříhávat.


Stejně jako všechny rostliny milující slunce i nestařec . Ahojky, ráda bych si pořídila nějaké květiny na balkon. Ale vzhledem k tomu, že nám na balkon od 13:hod. C), tak nevím, jaké.


Letničky na přímé slunce patří na záhonu i balkonu k nejvděčnějším květinám vůbec. Gazánie, třapatky, begónie. Nezklame vás ani jedna z nich. Za tuto unikátní pozici vás odmění velkým a pěknými květy , kterých by na jiném typu stanoviště nedocílily. Trvalkám se bude dobře dařit i na nově založených . Přinášíme vám přehled desítky krásných trvalek, které rozzáří svými pestrými květy všechny zahrady na plném slunci.


Všechny doporučené druhy . Přímého slunce se jim dostane na nezastavěné a nezastíněné jižní straně. Světlá místa prohřívá sluníčko dopoledne a nanejvýš ještě krátce po . Přemýšlíte, jaké květiny zasadit letos do truhlíků, aby váš balkon,. Pokud máte terasu či okna směřována na jih, vybírejte především letničky, které snesou přímé celodenní slunce. Rostlinami na plný úpal mohou . Vyberte si květiny do truhlíku, balkonovky do stínu, květiny na přímé slunce nebo exotické balkonovky.


Jak pěstovat převislé balkonové květiny a rostliny? Před výběrem je důležité si rozmyslet, které květiny se hodí na přímé slunce a které do stínu. Přímé slunce snesou například muškáty, petúnie, .

Jaké květiny na přímé slunce

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky