úterý 23. května 2017

Jak uchovat majoránku

Neodmyslitelná přísada do bramboráků či bramboračky, zároveň ale léčivá bylinka s výraznou vůní. To je majoránka zahradní, bez které si . Jak majoránku uchovávat. Pokud si tedy chcete majoránku uchovat , . Staletí byla majoránka oblíbenou bylinkou používanou při přípravě masitých jídel.


Její vůně oplývala pověrou, že může přičarovat lásku. Víte však, že se dá z majoránky vyrobit i čaj nebo dokonce sirup? Příprava takového čaje je . Některé byliny sušením získají aroma. To platí například pro dobromysl, tymián, rozmarýn, šalvěj či majoránku. Uchování majoránky sušením.


Nastříhané snítky majoránky . Rozmarýn, majoránka , bazalka nebo tymián. Podíváme se na to, jak je . Správná sklizeň je prvním krokem k úspěšnému uchování bylinek. Nejlepším způsobem sušení majoránky je hluboké zmražení, při kterém se uchová maximální množství aromatických látek. Majoránka se přidává do polévek, . Kdy vysadit majoránku ven? S výsadbou majoránky nepospíchejte.


Patří k teplomilným . Sušit se kromě majoránky dá velmi dobře i libeček, nať petržele a oregáno. Listovou petržel můžeme snadno uchovat i jiným způsobem. Při svatbách byly nošeny věnce z majoránky a tento zvyk se uchoval v mnoha částech jižní Evropy dodnes. Sami si nejčastěji pěstujeme bazalku, mátu, tymián, majoránku , meduňku či pažitku.


Pěstování a zpracování majoránky. Sběr a uchování majoránky : natě majoránky sbíráme před květem, . Pořídit si můžete jednoletou i přezimující variantu majoránky. Víte, jak uchovat úrodou vašich bylinek až do příští sklizně?


Sušenou majoránku uchováme nejlépe v suchu a temnu. Ladí dobře s tymiánem, bobkovým listem a jalovcem. Aroma vynikne, pokud ji lehce povaříme s . Bylinky vhodné pro sušení: máta, šalvěj, tymián, rozmarýn , estragon, majoránka , oregano, verbena, saturejka.


Bylinky, které nejsou tolik vhodné pro sušení:. Více ra jak ji pěstovat, uchovávat či jaké má léčivé účinky, najdete v tomto článku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky