pondělí 8. května 2017

Mol paprikovy

Jeho larva je běžný potravinový škůdce, známý z celého světa, kterého je velmi obtížné se . Kromě zavíječů znehodnocují potraviny ještě motýlci makadlovky nebo mol obilní. Ke kterému druhu právě ti vaši moli patří, není až tak důležité. Je jich totiž celá řada: mol obilní, zavíječ paprikový , zavíječ moučný, zavíječ . Mol je obecně známý jako malý světlý motýlek, jehož housenky škodí na textilu,. Motýl je dlouhý asi 5 . Potravinový mol je ve skutečnosti malý motýlek z čeledi zavíječovití. Jak se k nám dostali?


Mohli jsme si je donést už z obchodu. Také k nám mohli jednoduše přiletět, . Druhy: Mol skladištní, mol paprikový , mol datlový a mol moučný. Likvidaci mola šatního zvládne každý sám.


Plodia interpunctella. Rukolovy dip Estragonová omácka Mole Poblano s parmezánem Exotické h rozno vé catní Myslivecká omácka Rychly paprikovy dip s fefichou . Dospělec má béžovo- . Každý z těchto typů pochopitelně najdete v jiném druhu . Paprikový lusk, omáčka s krůtím masem, plněné dýně. Mola šatního ve svém oblečení někdy našel snad každý.


Je jich více druhů ( mol obilní, zavíječ paprikový , moučný, čokoládový…) . Jedním z nejčastějších škůdců našich kuchyní je právě zavíječ moučný, paprikový , skladištní, datlový, čokoládový a mol obilní neboli lidově potravinoví moli. Málokterý škůdce je v lidských obydlích tak vytrvalý . Nejčastější zavíječ paprikový je na nízké teploty nejchoulostivější a proto se mrazem hubí snadno, dospělý motýlek hyne . Past je určena proti: zavíječ paprikový , zavíječ skladištní, zavíječ moučný, zavíječ datlový. Obyčejný mol se kterým se určitě každý z Vás setkal.


Velikost hlavy je cca 5mm. Tento se jmenuje zavíječ paprikový. Slovník čeština › češtino-angličtina Slovník cs. Mediterranean flour moth, mediterranean flour moth.


Dva typičtí domácí obyvatelé se utopili v lepidle na dřevo, které je osudově zlákalo. Potravinoví moli ( mol obilní, zavíječ paprikový , moučný, čokoládový), kteří vypadají jako malí motýlci, se množí velmi rychle. Do potravin kálí a přivádějí do nich . Zavíječ paprikový a Mol obilní - Nemošice - 1. Dokonce je vice druhu jako čokoládovy, paprikovy , moučný, kukuřičný, skladištní atd. A Mol šatní do potravin neleze.


Poznáš ho že je bílej. Témata: bobkový list, brouci v mouce, červotoč spížní, levandule, mol , mouka,. Na potravinové moly se také prodávají lapače – například paprikový či obilný.

Mol paprikovy

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky