pondělí 15. května 2017

Caladium

Pravděpodobně nejrozšířenější odrůda břízy s výrazně převislými větvemi, tvořící širokou až deštníkovitou korunu. Jemné větévky a listy okouzlí . Listnatý, opadavý strom, dorůstající výšky - m, nízký strom, s nevýraznými květy. Nároky na oslunění : stín . Výška je ovlivněna roubováním na .

VELIKOST: bříza převisla do let zaroste plochu m vysadit po 1ks, naroste do výšky m, bříza bílá je vhodná i do alejí. DRŽBA: břízy bývají napadeny . Kvalitní bříza převislá od domácího pěstitele. Reálně roky zasazená, dle zahradníka není problém s přesazením.


Kůra, díky které je bříza tak populární, je v mlád. Velice hezký nižší stromek s deštníkovitou korunou. Nejlépe vynikne jako solitera.

Má ráda slunné stanoviště, roste v každé. Asi neexistuje více známý a nápadný strom než bříza. Velmi oblíbená převislá forma břízy. Větve koruny vyrůstají vodorovně a konečky se stáčejí směrem k zemi.


Je okrasou každé zahrady. Listy jsou velké, jasně zelené, na podzim se zbarvují do žluta. Momentálně není skladem.


Maximální péče o rostliny . Odrůda je v dospělosti vysoká kolem - metrů, má klasicky zbarvenou bílou kůru. V našich podmínkých je . Konečná výška rostliny. Převislý kultivar břízy . Nejčastěji pěstovaný převislý kultivar břízy.


Bříza bělokorá Youngii. BŘÍZA TRPASLIČÍ (Betula nana) kont 2L. Pinus) brčál menší (barvínek) ( Vinca minor) brousek bříza převislá (Betula pendula) cypřiš (Cupressus ) .

Sháním břízu převislou. Běžně dorůstá kolem 2-3m, v plné dospělosti cca 5m. Betula pendula Youngii - malý, do široka rozložitý strom zpravidla s deštníkovitě převislou korunou.


Podobně převislých bříz ale najdete v sortimentu více.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky