čtvrtek 4. května 2017

Pěstování bazalky vytrvalé

Vytrvalá bazalka je novinka mezi bazalkami. Pěstujeme ji jako přenosnou rostlinu. Má intenzivní bazalkové aroma a neobjede se bez ní celá středomořská . Tento druh pochází z východní Indie, kde se používá k přípravě . Kategorie Přihlásit Košík. Subtropické zahradnictví .

V nabídce je i zajímavě vypadající bazalka červená, která barevně . Bazalka vytrvalá (Ocimum gratissimum). Jako půdu je vhodné zvolit zahradnický substrát, který musí být dostatečně . Ve farmakologickém průmyslu je využívána sušená nať bazalky. Je bohatá na silice jako. U nás se pěstuje jako oblíbená vytrvalá okrasná rostlina.


Při správném pěstování přežije i zimu a zvládne Vás zásobovat čerstvou bazalkou po několit let. Je velmi vhodná i pro pěstování v bytech.

Dobromysl obecná je vytrvalá bylinka. Běžné bazalky na podzim odumírají. Teplota by neměla klesnout pod C. V našich klimatických podmínkách jsou všechny druhy bazalky letničky, existují však i tropické a subtropické vytrvalé druhy bazalek. Zvláštností vytrvalé bazalky je, že ji lze pěstovat po mnoho let a nemusí se stále opětovně vysévat. Technická specifikace.


Máta peprná je vytrvalá bylina z čeledi hluchavkovité, rodu máta. Ve starém Římě byla bazalka považována za koření lásky. Keříky této odrůdy jsou zvlášť vhodné i pro pěstování na balkónech, v truhlících nebo.


Vybrala jsem tedy několik druhů vytrvalé bazalky a voilà - bazalkové kokedamy jsou na světě! Ještě před pár lety by mě čtenáři opravili - ne bazalky , ale bazalka. Ocimum sanctum) či vytrvalých afrických bazalkách druhu Ocimum kilimandsharicum. Bazalek je mnoho druhů a pěstují se formy jak s listy zelené tak červené barvy, které v květináčích vypadají velice dekorativně. Liší se rovněž aroma, od typické . Většina je rozšířena v Africe a Jižní Americe, několik druhů se však pěstuje po celém světě.


May Specifika pěstování jednotlivých bylinek, i jejich využití nejen v kuchyni. Půjde o bazalku , tymián, petrželku, pažitku, oregano, rozmarýn, majoránku, mátu, meduňku a.

Rostlina roste v trsech, je vytrvalou cibulovinou. Sep Není to bílá bazalka , ale dřevitá, vytrvalá nebo také označovaná jako keřovitá. Přes léto je nejlepší bazalku umístit na velmi slunné místo venku . Mar Pro pěstování můžeme zvolit jakoukoli odrůdu bazalky.


Satureja montana), označovanou zkráceně montana, . Jak na pěstování bazalky a její následné zpracování Vám poradí následující . Obvykle se pěstuje jako jednoletka v květináči nebo truhlíku. Pěstování tulsi není složité.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky