pondělí 22. května 2017

Přisavnik třilaločny

MIŠPULE, MORUŠE , KDOULONĚ Opět se vrací do našich zahrad poněkud zapomenuté odrůdy, jejichž plody se dříve běžně konzumovaly a hojně využívaly v . NÁVOD NA VÝSADBU PŘEVISLÉ MORUŠE. Po zakoupení či vybalení je nutné sazenici nomočit do vody nejlépe na celý den. Pokud budeme moruše pěstovat v dobrých podmínkách, nezaskočí nás ani. Znovuobjevení a jejich pěstování zpřístupnily zakrslé a převislé stromky nebo keře, které jsou vysoké podle výšky roubování zhruba kolem až . Listy jsou tmavě zelené, zoubkaté, velké a lesklé, na podzim barví do žluta. Květy jsou nenápadné.


Odrůdové moruše se u nás moc neprodávají, nejznámější je ´Pendula´, což je převislý kultivar Morus alba. Má černé chutné plody. Tento pin a mnoho dalšího naleznete na nástěnce zahrada uživatele Zirenat. Převislý strom s velkými srdčitými listy, který využijeme ve větších zahradách pro její nápadný habitus a atraktivní listy. Zaujmou jistě i pro plody podobné . Inzerát Převislé moruše - 8kč v okrese Ústí nad Orlicí, cena 890Kč, od zahradnictvi.


Popis: Ceny jsou 3kč, 6kč, 8. Plody vynikají svou lahodnou. Nejčastějšími byly u nás vždy . Výjimkou nejsou ani morušový keř nebo převislé stromky, známé pod názvem moruše převislá. Zahradnictví Skořenice a zabývá se nejen prodejem okrasných a ovocných rostlin a dřevin do venkovských zahrad. Moruše má dva druhy, moruši bílou a moruši . Naleznete zde i prodejnu s širokou . Není divu, neboť kromě . Morus pendula - ovocný strom příbuzný fíkovníku s převislými větvemi, vhodný do teplejších oblastí. Dostupnost: pouze osobní . Její listy mohou být až 20cm dlouhé a větve dosahovat téměř k zemi.


Kvete nenápadnými květy . V prodeji máme převislé moruše i klasické velkoplodé moruše,většinou se jedná o již plodící. Dům a zahrada - Moruse bazar. Reálné foto z loňska ceny 3. Dnes si tak můžeme pochutnat na moruši bílé, moruši černé, moruši převislé a dalších. Najde si morušovník místo ve vaší zahradě? Hledáte převislá moruše ? U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost nebo třeba . Velká část listí na zahradě už je ze stromů a keřů dole, některé (třeba zrovna převislé moruše ) se ani.


Návod k pěstování moruší není složitý. Pokud jste si pořídili převislou moruši , byla . Vzhledem k převislému růstu není výrazný řez zapotřebí. V případě nutnosti ho provádíme koncem zimy.


Doporučit lze zejména morušovník trnavský nebo převislý druh pendula. Nejznámějším druhem je pravděpodobně černý .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky