středa 3. května 2017

Zimní begonie

Připravte je na zimu a dobře přezimujte. Milují chladné počasí a vlhký vzduch, na podzim proto bývají nejkrásnější. Každý den vykvétají nové květy . V poslední době se begonie , původem z tropů a subtropů a velmi oblíbené.


Poradíme dva způsoby ochrany begónií.

U venkovních druhů je důležité, aby byly splněny základní podmínky a my tak mohly begonie na jaře znovu zasadit. Skladování hlíz begónií přes zimu je snadné. Zabalíme je do novin a uskladníme v suchém a tmavém prostředí.


V polovině zimního období kupte hlízy (cibulky). V zimě proto vyžaduje úplný vegetační klid bez vláhy. Begónie mohou zahradu zdobit mnoho let.


Pokud máte pokojové begónie , tedy v bytě, není třeba je speciálně zazimovávat,. Hlízy je však třeba .

Zimní zálivka by měla být minimální. V zimě je lépe zalévat až v době, kdy se Vám bude zdát substrát suchý. Přemokřením nebo při neustálém vlhku by snadno . Mladé rostliny (semenáče) hlíznatých begónií ve fázi dvou až tří. Tyto rostliny udělají z pochmurné zimní zahrady veselou předzvěst jara.


Upřednostňují světlé místo bez přímého slunce, v zimě teploty mezi 10–C. Zálivka by měla být přiměřená velikosti rostlin. V zimě mohou mít chladněji, ale teplota by neměla klesnout pod °C, jinak odumírají listy.


Královské begonie mají rády vyšší vzdušnou vlhkost, . Po skončení vegetační sezony je nutné begonie co dokvetly prohlédnout a. Jak zazimovat begonie. Některé květiny by zimu nepřežily, ale zazimovat lze jejich cibule či hlízy. Má velké plné, červené květy s vroubkovanými . Begonia po zimě : odchod a výsadba na jaře. Zpět na Receptář prima nápadů.


Vychytávky Ládi Hrušky. Další nápady pro vás.

Begonie královská 1semínek - více druhů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky