čtvrtek 1. září 2016

Jak naložit rybu na gril

Na gril se hodí většina obecně známých ryb. Pro celou rybu se jedná dokonce o jednu z nejideálnější možnosti úpravy masa. Ryby lze grilovat celé i na filety . Ke grilování je vhodná většina sladkovodních českých ryb, například pstruh, candát nebo okoun.


Jak naložit rybu na gril.

Můžeme grilovat i mořské ryby. Receptů na grilování ryb je bezpočet, ale pro úspěch jsou důležité základní zásady. Grilování ryb se mnoho lidí bojí, protože se jim ryby přilepí na mřížku a roztrhají se. Přitom stačí jen neztratit nervy a nepokoušet se rybu obracet . Rybu necháme naloženou dostatečně dlouho, nejlépe přes noc. Marináda se skvěle hodí ke kaprovi.


S rybkou na gril - rady a tipy, . Tyhle marinády jsou univerzální a hodí se na jakoukoli rybu nebo jiné maso.

Nestihli jste naložit maso a potřebujete marinádu, kterou budete maso během grilování potírat? Na rybu před zavřením drátěného držáku položíme na kolečka nakrájený citron. Grilujeme na přímém žáru přibližně - minut z každé strany, dokud není kůže . To platí pro ryby kupované. My rybáři to máme trochu jednodušší, rybu si chytneme a tak máme čerstvost zaručenou, pokud tedy naše rodina . Na přípravu přírodní marinády je potřeba podrtit či spíše pomlít v hmoždíři suché. Cílem pečení ryby na grilu není její spálení, ale její tepelná úprava.


Kejikl má pravdu, rozpuštěné máslíčko samo o sobě dodá rybě velice dobrou chuť. Kromě posolení pokapu rybu citrónem a dobré je i trošku . Silnější plátky masa totiž potřebují krom rychlého opečení navrch také dotáhnout při mírné teplotě do středu. Důležité je nechat opékat kousky masa. Citron nakrájíme na plátky. Olivový olej promícháme s paprikou.


Takový pstruh na grilu je panečku pochoutka! U filetů z candáta to ovšem neplatí! Solte s rozvahou a až těsně předtím, než budete maso na gril dávat.


Na pečeného kapra mám už připravenou směs z hladké mouky, červené papriky, česneku, soli a rybího koření.

Vykuchanou a očištěnou rybu nakrájím na.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky