pátek 9. září 2016

Postrik jabloní

Není proti němu jiná ochrana než preventivní postřik krátce před květem a poté ihned po odkvětu. Před aplikací postřiku prohlédněte rostlinu a . Ať už vlastníte broskvoně, jabloně nebo stromy s hruškami, je nutné, aby byly ošetřeny správným chemickým postřikem. Pokud si pořádně prohlédneme listy a plody, je na nich patrné, čím strom právě trpí. A právě kromě léčebného postřiku v sezóně se nám vyplatí . Dále je třeba vědět, že přípravky Calypso 4SC, Reldan a Mospilan SP neúčinkují na svilušky. Při zjištěni většího výskytu vajíček svilušek je dobré doplnit . Mnozí naši zahrádkáři jsou totiž stále ještě zvyklí provádět u jabloní , ale i ostatních ovocných a okrasných stromů, tzv.


Jak nejúčinněji provádět postřik. Postřiky ovocných stromů. Autor: Thinkstockphotos.


Nyní je ten správný čas začít s jarními postřiky , a ošetřit tak ovocné stromy proti nejběžnějším chorobám. Strupovitost jabloní a hrušní – tato . Nezastupitelné místo má předjarní postřik v boji proti těm škůdcům, kteří se zdržují a škodí na kůře stromů (štítenky, puklica švestková), protože . Souprava pro jarní ošeření jabloní. Obsahuje insekticidní přípravek Reldan a smáčedlo Silwet Star pro účinné jarní ošetření proti přezimujícím škůdcům . První postřik bychom měli stihnout již v předjarním období. Odrůdy jabloní , náchylné na strupovitost, je lepší nepěstovat.


Drobní pěstitelé volí. U ovocných stromů nejčastěji řešíme houbová onemocnění, jako je padlí, strupovitost jabloní a hrušní, moniliová hniloba a spála u plodů peckovin, červená . Velkým problémech posledních . Nezvolíme-li k postřiku vhodný termín, může se celé činnost minout účinkem. Je třeba vědět, že postřik ovocných stromů je vázán na venkovní . Larvy škůdce vyžírají vnitřek poupat jabloní , která potom nerozkvétají a. Přesné určení termínu ošetření je důležité, postřik se opakuje za až . S postřikem se pokračuje do doby, kdy bude opět nad nulou a led začne odtávat.


Další možností je také protimrazový postřik přípravkem Cropai kterým se . Nejvážnější chorobou jabloní , která každoročně nadělá ovocnářům. Který postřik je ten pravý? Volte podle druhů stromů a podle . Upozorňuji že jarní postřik olejovými přípravky má rozhodující vliv na likvidaci mer,. Od začátku měsíce začínáme u jabloní s opakovanými postřiky v .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky