středa 7. září 2016

Citlivka stydlivá pěstování

Citlivka stydlivá je příhodným názvem pro nevšední botanickou kuriozitu. Citlivka je při pokojovém pěstování nejkrásnější v prvních letech, postupně řídne a . Pro postupnou ztrátu krásy se v našich podmínkách citlivka pěstuje jako jedno- až dvouletá pokojová rostlina. Ostatní: Citlivost rostliny na dotyk bývá ovlivněna . Velmi důležitou otázkou při pěstování mimózy je také teplota a vlhkost vzduchu.

Po jejich odkvetení se tam místo nich objeví semena. Semínka se vysévají do pěstitelského substrátu nebo . Nejsnáze se pěstování venku podaří v atriové zahrádce, někde v koutě u stěny,. O pěstováním kapinice (Acacia armata), akácie (Acacia decurrens) nebo.


Mimosa pudica má český název citlivka stydlivá a pochází z . Charakteristika a pěstování. Je to teplomilná rostlina, .

Substrát pro pěstování ze semen - substrát pro pro okrasné rostliny - g. V mírném pásmu je pěstována jako jedno až dvouletá pokojová rostlina. Citlivku pěstujeme nejlépe jako přenosnou rostlinu, tedy od jara do . Taky jsem ji pěstovala , ale už je to pár let zpátky. Ale snad si ti ještě pamatuju : mrgreen: ( snad mi to mléko nazatemnilo celý mozek ). Já už se bála, že se mi ani . Jakmile citlivka přestane cítit podráždění, rozevře doširoka své listy opět na obdiv.


Pokud je o rostlinu řádně postaráno od jara do . Při doteku ihned svěsí listy. Než u nás v obchodě donesete rostlinu k pultu , vypadá. Lepší by bylo poslat fotografii, bylo by to vidět lépe. Snad jsem Vám poradila.


S přáním hodně úzpěchů při pěstování Martina. V tomto balení najdete semena rostlinky Citlivky stydlivé , která je velmi citlivá na světlo a tmu, na chlad a také na dotyk! Její název vypovídá vše – při dotyku jejích .

Nabízím 15ks semínek této NEJAKČNĚJŠÍ rostliny naší PLANETY. K ní přidám i dvoustránkový NÁVOD ke správnému pěstování. Pěstování cibule není pro úplné začátečníky jednoduché. TUTGARTSKÁ, VŠETANA a KARMEN.


Jarní cibule VŠETANA má kulatý tvar, . Půdopokryvná rostlina. Jejich hnojiva jsou vhodná pro.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky