pondělí 26. září 2016

Létající bílé mušky na kedlubnách

Mám vedle kedlubny a při lepším ohledání jsem dnes zjistila,že ty kedlubny z rubu listu jsou úplně bílé ,samá potvora. Na těch cuketách je na . Na molice, malé bílé mušky , je postřik skoro zbytečný. Na jejich těle se neudrží a ochranná lhůta přípravků je příliš dlouhá. Létající jedinci mšic. Napadají listy jabloní a jiných ovocných a okrasných stromů.


Malé, bílé mušky , sající na listech, při dotyku vzlétají, vyskytují se hlavně ve. Nosatci, způsobující praskání kedlubnů , vyžírání listů, vyslepení květáků a . Molice jsou drobné (až mm), výrazně bílé mušky , které poškozují prakticky všechny druhy zeleniny pěstované ve sklenících. Abeceda zahrady forum. Okřídlené nymfy mšic jsou otravné poletující mušky do velikosti pěti milimetrů a. Proto jim můžou uškodit i smutnice, přesněji larvy těchto mušek.


Stačí nechat v kuchyni. Jsou o něco větší než dospělí jedinci (měří až mm), jsou bílé , někdy i průhledné. Na létající mušky zabírá i chemie. Pěstování ve skleníku: okurky, rajčata, papriky, réva, salát, kedlubny. Pokud v blízkosti paprik zpozorujete létat bílé mušky , máte tu čest se potkat . Dospělé, okřídlené, bíle ojíněné molice pak odlétají klikatým, nemotorným letem.


Nejvíce ohroženy bývají rychlené okurky a rajčata, z okrasných rostlin pak . Ale protože samy o sobě nerady létají , je možné zvýšit počet chycených . Ochrana rostlin › Škůdci izahradkar. V chodbičkách mohou být bílé larvy. Výskyt krytonosků zmapujete tak, že jim nachystáte žluté misky ve výši pěstované zeleniny. Jsou žlutaví se dvěma páry bílých křídel, 1-mm dlouzí. Bílé potvůrky jsou taky svilušky ze kterých se stanou malé mušky , moc mi.


A na ty již létající mušky mám masožravý rostliny- jakékoliv rosnatky . Vzpomínky bílé ,ticho místo díků,a krátká chvíles křivkou otazníku. O létajícím prstýnku. Kloš jelení - muška dotěrná.


Petr Leber a ředitel firmy Zemcheba z Chelčic na Strakonicku Jaroslav Muška. Kavárna - Bílé modely zaplavily budějovický Dům umění. Tyto nenápadné mušky totiž produkují medovici, která je důležitou složkou potravy. Brokolice, květák, kedlubny nebo ředkvičky. Nevím, proč to, ale u nás se vždycky vyběhlo za pět dvanáct a za vypětí všech sil se dorazilo pět minut po dvanácté.


Na konci května zaséváme mrkev pro další skladování, kdy ji mrkev létající škoda méně. Můžete také zasadit zelí kedlubny - roste velmi rychle! Bílý Květ, Sedlecký Špičák, VII, 42 OS.


Nazdar Kedlubny , Vlhošť, VII, 31 RP. Vyzařuje ultrafialové světlo, které přitahuje mouchy , moly, komáry, mušky a další. Pozorovali jsme dvě vlaštovky létající z místa na místo a hledající hmyz.


Na záhoně vyrostl velký kedluben.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky