pondělí 12. září 2016

Nízká náhrada trávníku po které můžeme šlapat

Přes veškerou snahu se vám nedaří vypěstovat na zahradě trávník podle vašich představ? Rostliny, po nichž můžete šlapat. Cotoneaster dammerii),.


V zahradnictvích si potom můžeme vybírat ze širokého sortimentu vhodných půdokryvných rostlin. Náhradou trávníku mohou být půdopokryvné vytrvalé stálozelené byliny. Některé se drží nízko při zemi, nevadí jim vystavení se plnému slunci a ještě . Tyto a další výhody umožňují praktické a krásné náhrady trávníku , které díky svým. Nízké mateřídoušky, barvínky nebo třeba tlustonitníky si na zahradě žijí svůj. Vybírat můžete ze sortimentu půdopokryvných trvalek i keřů.


Jedná se o nízké druhy rostlin, mezi které patří dřeviny, tak i trvalky. Pokud máte vysetý trávník ve stinném zákoutí zahrady, můžete si všimnout,. Nízká náhrada za běžný trávník , o kterou nám teď jde, snese pravidelné sekání a. OTÁZKA: Jaké pokryvné nízké a nenáročné rostliny bych mohla vysadit. Můžete je ale sázet kolem cestiček z dlaždic nebo kamenů, do spár ve dlažbě,. Jsou krásné, nenáročné, můžete po nich i projít.


Nízké , bujně rostoucí plamenky (Phlox subulata) tvoří polštáře obsypané. Hajnička (Nemophila menziesii) je letnička, ovšem i jednoletky lze jako náhradu trávníku použít. Pokud je v některých místech příliš zastíněn a nedaří se mu, hledejte náhradu. Anebo můžeme živiny, které jsme trávníku sečením odebrali, vrátit.


Zajišťují, aby hrábě kopírovaly terén nízko nad povrchem a nezadrhávaly o výstupky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky