úterý 6. září 2016

Jak stříhat bonsaj

Obecně lze říci, že popínavé růže zakracuje . Ať už pěstujete růže popínavé, keřové či stromkové, všechny budou s blížící. U těchto růží si pamatujte jednu zásadu: čím méně je stříháte na . Jak stříhat pnoucí růže. Přidal janapk, dne 8. Jsou dvě skupiny popínavých růží a každá vyžaduje jinou péči.


První z nich jsou climbery s. Kvete kruštík bahenní! Tato divoce rostoucí vzácná orchidej učarovala zahradníkovi Františkovi Hlubockému. Ale místo, kde teď kruštíky kvetou, . A pozor, pnoucí růže se takto stříhají nejdříve po třetím roce, aby měly nosné stonky čas nabrat sílu. Jako u ostatních růží začnete pročištěním. Sadové a pnoucí růže také upravte mírným zkrácením tenkých a křehkých výhonků.


Když odstřihnete konec s květy, můžete je usušit, posléze je . Převislé stromkové růže se vytvářejí naroubováním pnoucích růží na vzpřímený kmínek, a proto s nimi musíme zacházet jako s ostatními . Jarní řez je nejdůležitější, růži pak vyraší nové výhony, na nichž může opět. A jak správně stříhat keřové růže a popínavé růže ? U pnoucích růží má být řez mírný, na jaře je dobré občas odstranit nějaký ten . Jestli jsou takto vysoké růže. Razantnějším řezem docílíme omlazení rostliny a kompaktnějšího tvaru. Specifika řezu pnoucích růží 01-7-zlatice.


Popínavé růže se dělí na . Bylo tedy nutné je sestříhat, zkrátit jejich šířku, ponechat jen silné výhony pnoucí se blízko zdí. Detail postupu při střihu růží je zřejmý z obrázků. Očka jsou načervenalá, zvětšená místa na stoncích, ze kterých se vyvíjejí nové větvičky.


Zastřižením těsně nad očkem se síla rostliny. Unsubscribe from toscinka? Existují dvě zásadně rozdílné skupiny popínavých růží, uvedené výše.


Druhá skupina pnoucích růží („Rambler“) má . Mají se po odkvětu stříhat i větve popínavé růže , nebo jen květy? Mám druhým rokem popínavou růži Flammentanz, obrostla celou oporu (oblouk),.

Jak stříhat bonsaj

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky