pátek 9. září 2016

Kozlík na klepání kosy

Truhlářsky vyrobená stolička pro naklepávání (kutí) kosy. Pro pohodlné naklepávání kos na ostré babce. Kozlík je vhodný i pro klepání na naklepávači.


STARÝ KOZLÍK - STOLIČKA NA KLEPÁNÍ KOSY. Dům a zahrada - Kozlik na bazar. Prodám stoličku ( kozlík ), na naklepávání kosy , výšk. Stará Dřevěná Industriální Stolice na klepání kosy Koník Kozlík. Pracnost záleží na ostří a na materiálu kosy , třeba u Ruský nebo Rakouský.


Receptáře popisují své zkušenosti s klepáním kosy. Otec pracoval s kosou celý život a naklepával ji pravidelně snad každý rok . Vyberte si co potřebujete z aktuálních inzerátů kozlik nejlevnější. Nebo zadejte inzerát zdarma a rychle prodejte nepoužívané zboží na největším . Ostrá a plochá babka na klepání kos.


Babka je ocelová podložka (v podstatě miniaturní kovadlina) sloužící k naklepání ostří kosy před samotným sečením. Nakonec je kosa levnější. Ale kosu je nutné kromě dobrušování čas od času také naklepat. Stolička na naklepávání kosy ( kozlík ). Néslo sa to lesem jak ťuhýkání nejakého ptáka: klepklep- klep. V duchu sem ho viděl.


Jak sedí na kozlíku , . Seznam nabízeného: trakař,vozík žebřiňáček, kozlík na klepání kosy ,cep,dřevěná lopata na vkládání chleba,pily s dřevěnými oblouky, ovorávačka na brambory, . Kožich strop na půdě z hlíny smíšené s plevami n. Již po mnoho let klepu kosy sousedům, kteří mi je nosí každý týden a kteří jsou přes. Krok: Nastavení a seřízení kosy 3. Online kurzKosení pro život Zvedání kosy. Zmizelo osm věcí jako je dřevěné kolečko, rudlík, brány, malý žebřiňák, kozlíky na klepání kosy nebo dřevěné vědro. Ještě dnes vidím taťuldu, jak na tom klepe kosu. ALKA, BUKAČ, ČAJKA,ČÍRKA, HOHOL, HUSA, HUSICE,CHALUHA,.


Snad naberiem odvahu a najdem cas a pustim sa do nejakej starej kosy. Jinak tady máte kozlíka. Chtěla jsem se pochlubit, že ten kozlík je na naklepávání kosy : babku jste asi schovali, ta se narazí nahoru a klepe se a klepe , jen to zvoní.


Na podobných kozlících se dříve naklepávaly kosy. Klepání kosy produkovalo zvuk, který zněl vesnicí často v podvečer, aby za ranní mlhy ještě .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky