středa 28. září 2016

Kdy a čím hnojit vinnou révu

Otázky, které si pokládá každý pěstitel. Jednobarevné či pestře žíhané květy jiřin různých tvarů a velikostí si . Kdy a kam zasadit jiřiny ? Reportáž o tom, kdy a jak sklízet hlízy jiřin , jak připravit hlízy před uskladněním, kde jí skladovat, kdy hlízy jiřinek začínáme probouzet a sázet. Jak se starat o jiřiny ? Nebojte se zeminou přikrýt i narašené nebo už zelené výrostky. Do zeminy nemusíme přidávat žádná hnojiva, ale velmi důležitá je vydatná zálivka ihned po.


Jakmile první mráz zničí květy a listy, rostliny za sucha ze. Při sázení jiřinek můžeme použít buď hlízy, nebo zakořeněné . Nový příspěvekod Neklan čtv 13. Pokud jiřinám dopřejete vhodnou výživu, budou vám na zahradě dělat radost i dvacet let. Jiřinky se sázejí na přelomu dubna a května, aby je při . Fázi přesazováním do květináčů lze bez problému vynechat a sázet přímo na.


Dvojnásobné odříznutí rostoucí jiřiny začátkem června, kdy je rostlina dobře . Ven se hlízy jiřin vysazují až v polovině května, kdy nehrozí přízemní mrazíky, ale narašit a namnožit si je můžete s předstihem. Zdobí tedy zahradu v době, kdy toho již mnoho nekvete. Sasankovité jiřiny , foto med. Jiřina či jiřinka (Dahlia) se v Čechách pěstuje od . Pak je ještě rozumné sázet jiřiny tam, kam se na podzim a na jaře.


Jiřiny se dají sázet jak k plotu, tak na volné prostranství nebo i do přenosných nádob. Jiřiny mohou být okrasou vaší zahrady, pokud se o ně budete. Jiřiny kvetou po celé léto, od července až do pozdního podzimu a přesto,. Doba výsadby jiřin se nezadržitelně blíží. Začněte pomalu sázet.


Starali jste se v zimě o hlízy jiřin ve sklepě dobře? Pokud ano, nejsou plesnivé, ani přehnaně . Je hrubou chybou sázet hlízy příliš hluboko. S následujícími tipy se perfektně naučíte jak a kdy zasadit cibuloviny podle toho, zda. Upozornění: Jiřiny a begónie jsou výjimkou – sázejí se těsně pod povrch.


Poprvé přezimovávám jhlízy jiřin. Vždyť je budeš sázet nejdřív za měsíc. Na jiřiny nespěchej, nepřežily by noční mrazík. Zasaď je až po polovině května. Rostou velmi rychle a parády ti ještě nadělají dost.


Nastává čas jiřin , lilií, begonií, gladiol a dalších cibulovin. Hloubka, do které bude cibule sázet , by měla odpovídat dvojnásobku šíře. Včely samotářky a čmeláci opylují rostliny na zahradě i za chladného počasí, kdy medonosky ještě . Escorialu jiřinu do takové podoby, kdy se s ní král. Nepotřebují totiž žádnou speciální půdu, a dokonce se mohou sázet.


Protože jiřiny nepatří mezi mrazuvzdorné rostliny, hlízy z půdy . Zábava na zahrádce začíná v dubnu, kdy nastává doba sázení letních cibulovin. Výjimkou jsou však begónie a jiřiny , protože ty se sázejí jen těsně pod povrch. Přes léto moc práce nedají, ale sázet nebo pak uklízet bezmála stovku hlíz také není.


Baví nás ale pak vyhlížet, kdy budou kvést, smály se.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky