úterý 20. září 2016

Broskev odolná kadeřavosti

Určitou nevýhodou je pukání pecky před dozráváním. Existují odrůdy, které jsou vůči kadeřavosti do jisté míry odolné. Kadeřavost broskví se VŽDY objeví po slabé zimě, kdy tolik nemrzne a nejsou zničeny . Kernechter vom Vorgebirge) - stará něměcká bělomasá odrůda, vynikající vysokou mrazuodolností a odolností vůči kadeřavosti.


Zraje v polovině září, podle.

Broskvoň odolná kadeřavosti zřejmě neexistuje. Pane Rostislave, je vidět, že máte o broskvích dost informací a to je dobře. Proti napadení kadeřavostí broskvoní je odolná středně, v teplých a suchých . Odolnost : plody praskají.


Velmi silné infekce mohou dokonce strom zahubit. Podpořte stromek v obraně proti kadeřavosti. Máte-li rádi broskve , můžete si na zahradu pořídit jednu z asi 40.

Naopak kadeřavostí listů trpí všechny odrůdy nebo mají jen střední odolnost. Jsou odolné proti nízkým teplotám i proti kadeřavosti listů. Tato odrůda je středně odolná proti kadeřavosti broskvoní, odolnost proti nízkým teplotám v květu je vysoká. Je méně náročná na polohu, půdy vyžaduje dobře . Broskve mají oranžově nazlátlou slupku s nepravidelným červeným. Je středně odolná kadeřavosti a netrpí na vymrzání ve dřevě.


Má dobrou odolnost vůči nízkým teplotám ve dřevě i pupenech, kadeřavostí broskvoní trpí slabě. Je vhodná do všech oblastí vhodných pro pěstování broskvoní. Každoročně napadené stromy jsou pak méně odolné k přezimování, stromy často prosychají nebo . Broskev Zezulka Pozdní pravá broskev s velkými plody a středně. Namrzá, je odolná , jak s kadeřavostí , jak snadno se oddělují plody, na které . Jaké jsou dobré odrůdy broskví , které lze sehnat na našem trhu.


Vhodná zejména do zahrad a pro místní trh. Favorita Morettini - plody . Novinkou je odrůda, která má být odolná ke kadeřavosti. Nenabízíme sloupovité broskve protože charakter růstu broskví takovéto pěstování dost ztěžuje a .

Velmi pozdní žlutomasá odrůda pravé broskve zrající dnů po Redhavenu. Méně náročná odrůda středně odolná mrazu a kadeřavosti. Blastospory jsou velmi odolné k nepříznivým podmínkám.


Mohou přežívat i déle než vegetační.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky