pátek 23. září 2016

Pivoñka rozmnožování

Množení bylinných pivoňek. Dělením množí pivoňky především v Číně. Jak na množení pivoněk. Když máte na zahradě pivoňky , můžete se každé jaro a léto těšit z jejich postupného rašení, nasazování poupat a . U bylinných pivoněk je v domácích podmínkách nejsnazším a nejčastějším způsobem množení dělení trsu. Rostliny dělíme ke konci vegetace.


Všechny kultivary lze množit roubováním na dlouhé kořeny pivoňky čínské, . Pivoňky kvetou na jaře, někdy i do začátku léta, květy jsou tak trochu. Pokud přesazujete rostlinu mladší 3-let, pak nedoporučujeme množení na dceřiné rostliny. Bylinné pivoňky si můžeme rozmnožit dělením starších trsů, nejlépe . Přírodní odrůdy se množí semeny nebo rozrůstáním kořenů. Dřevitým pivoňkám se také říká růže bez trní a časem se z nich stávají parádní kvetoucí keře . Paeoniaceae) Dřevitá pivoňka.


Klíčová slova: pěstování zahrada pivoňky dřevité pivoňky pěstování pivoněk pěstování pivoňky množení pivoňky rostliny květiny pěstování. Pivoňky patří k nejoblíbenějším květinám v českých zahradách. Mají krásné květy , nejsou moc náročné a jako trvalky jsou velmi spolehlivé. Pěstování pivoňky ze semen.


Máte prosím někdo zkušenost? Objednala jsem si nějaká semena na aliexpressu. ZOBRAZIT CELÉ FOTOALBUM. Náročnost na pěstování ‎: ‎bez nároků Barva květu ‎: ‎bílá, krémová, růžová, fialová, vín.


Nejvhodnější doba pro přesazování a vysazování je od konce srpna do začátku října. Třebaže květy obou druhů vypadají velmi podobně, jejich pěstování i množení se výrazně liší. Rozmnožuje se obyčejně dělením kořenů v měsíci září. Z jara přesazované v témže roce málo kvetou. Takto popisuje pivoňku zahradník Čeněk Kalandra v knize . Obvykle se však pouze vystřihávají suché, poškozené nebo nemocné větve.


Nejčastěji se množí roubováním. Pokud na přesazování a množení dělením dojde u bylinných pivoněk , pak odebereme příslušnou část masitých oddenků, každý s alespoň dvěma . Pivoňka se rozmnožuje roubováním, odkopky anebo hřížením. U nervových buněk se vlivem extraktu produkuje více růstového faktoru podporujícího množení nervových buněk a tvorby nervových spojů. U poškozeného nervu .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky