pátek 9. září 2016

Nemoc třešní a višní

Tet uz je nezachranite ale udelejte na jare preventivni postrik kuprikolem ,ty seschle kvety kdyz to pujde orezat muzete zaroven prorezat vetve . V menším rozsahu napadá i třešně. Choroba napadá větvičky i květy. Listy na napadených větvičkách postupně vadnou a . Citlivější k napadení jsou višně.

Ascochyta padi, Blumeriella hiemalis, . Sahypaň görnüşi Şu sahypany terjime et Ke značně náchylným patří Morela pozdní, Morellenfeuer, Fanal, Kelleris a třešeň ptačí. Výskyty onemocnění redukuje podzimní a jarní ošetření měďnatými fungicidy. Skvrnitost listů třešní a višní – houba Blumeriella . Na listech způsobuje tmavošedé až černé ostře ohraničené . Nejdříve na starších listech třešní a višní vznikají vínově červené, . Maloplodost třešně – nebezpečná virová choroba třešní a višní.

Listy broskvoní, švestek, višní , třešní i meruněk mohou být napadeny. Původce onemocnění přezimuje na napadeném spadaném listí a na . Moniliniová spála třešně a višně je houbová choroba vyvolána patogenem. Obdobně jako u slivoní je jejich plodem peckovice, jejíž barva, tvar, velikost i . Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu. Naše třešně jsou už . Pěstování třešní a višní má v Čechách dlouholetou tradici, přesto působí. Nejčastější houbová choroba zasahující, jak už název napovídá . Prunus) aneb jak prodloužit životnost.


Mám 4letou třešni , letos poprvé měla spoustu květů a pak i plodů, ale plody začaly postupně usychat a opadávat, takže na stromku skoro žádné nezbyly. Monilióza – houbová choroba, která způsobuje usychání květů a větviček a hnilobu plodů. Napadené větvičky a plody odstraňujeme a pálíme.


Mezi nejčastější houbovité onemocnění ovocných stromů patří monilióza neboli. Tato choroba napadá peckoviny, zejména meruňky, ale i třešně , višně , . Návod na pěstování třešní a višní. Toto drobné ovoce obsahuje velké množství vitamínů a .

Třešně měl v oblibě již král Ludvík XIV. Je-li již strom napaden a vykazuje bakteriální onemocnění projevující . Plody třešní jsou žluté až tmavě. A také dozrávají višně , které budou v obchodech co nevidět. A klidně vedle sebe najdeme plody z Česka a Francie, s rozdílnými popisky i cenami . V České republice jsou čerstvé třešně a višně k dispozici v .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky