čtvrtek 8. září 2016

Brambory na uskladnění jesenice u prahy

Choroby, škůdci a abionózy bramboru. Atlas chorob a škůdců řepy : Atlas boleznej i vreditelej svekly = Atlas der Krankheiten . Poblíž brambor nevysazujeme slunečnice, okurky, rajčata, tykve, celer, hrách. Asi nejznámější škůdce je mandelinka . Lilek brambor , též brambor obecný či brambor hlíznatý ( Solanum tuberosum),.


Brambory jsou napadány celou řadou chorob a škůdců. Checa: Letošní úroda nadělila dostatek brambor. Někde ale trápí škůdci. Rychnovsko – Počasí je poslední dobou nevyzpytatelné, hodně se . Pokud pěstujeme brambory , musíme čas od času potýkat s mandelinkami.


Některým potravinovým škůdcům svědčí teplé počasí. Ohroženy jsou i brambory. Oteplení sebou přináší určitá hygienická rizika. Jenže právě s pěstováním brambor se často pojí doslova invaze mandelinek bramborových. Tohoto škůdce se lze zbavit mnoha způsoby.


Dıky nedostatku brambor v historii vznikla rada hladomoru. Ale také spousta hladomoru ve svete pomáhajı brambory rešit dıky tomu, ze umejı nasytit. Počasí především v první polovině vegetace přálo také škůdcům. Ale potíže lze ještě očekávat v průběhu skladování, a to jak se skládkovými . Dobrý den , drátovci (žluté larvy brouka kovaříka) většinou při sklizni brambor hlízy opustí. Nevíte identifikovat chorobu, škůdců či poškození na Vašich bramborách a zároveň.


Mandelinka je nejen nejvážnějším škůdcem brambor , ale v teplejších . Ochrana proti nejdůležitějším škůdcům brambor. Půdní a listový herbicid pro hubení plevelů v bramborech. Jako významní škůdci bramboru bývají uváděny hlavně mšice broskvoňová a mšice řešetláková.


Mimo ně, může u nás škodit dalších dvacet druhů mšic a . Biologie Hostitelské rostliny: Kromě brambor , lilků a rajčat probíhá celý vývoj mandelinky bramborové i na lilku potměchuti a blínu. Brouci žerou i další druhy rostlin . Bakteriální hniloba kosatců, Kosatce, Měkká, žlutá páchnoucí hniloba na. Nedostatek vláhy ovlivnil úrodu brambor na jihu Čech.


Nejenom kvůli suchu se. Kvůli suchu a škůdcům je nízká úroda brambor. Nemoci a škůdci brambor. Nejčastěji se vyskytující nemocí je plíseň bramborová.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky