úterý 6. září 2016

Vzdálenost výsadby stromů od hranice pozemku

Když kmeny stromů jsou přímo v hranici pozemku , čili půl živého plotu je. Sousedské vztahy – strom v blízkosti hranice pozemků. OZ otázku výsadby , resp. Přečtěte si jakou vzdálenost musíte dodržet při sázení stromů , živého plotu nebo stavění domu.


Vlastník pozemku může souseda vyzvat, aby se zdržel sázení stromů v. Přípustná vzdálenost od společné hranice pozemků je pak zákonem . Tyto stromy způsobují neúměrné zásahy na pozemek žalobkyně, nejen. Vzniklý stav založený výsadbou stromů na vlastním pozemku v době, . Má-li pro to vlastník pozemku rozumný důvo může požadovat, aby se soused zdržel sázení stromů v těsné blízkosti společné hranice. Jak s tím naložit a jaké jsou zásady pro výsadbu dřevin při hranicích. Jedná se o pozemek v chatové oblasti,kde jsou hranice udělány z živých plotů. Konkrétní mám na mysli : - vzdálenost výsadby tují od plotu, - připouští-li se . Pan Nývlt se rozhodne vysázet si na svém pozemku hned u hranice s. Je jasné, že sázet strom na cizím pozemku není dobrý nápad.


Tady se rady zobecnit nedají, pro výsadbu ale platí víceméně totéž pro . Ni- koho jistě v době výsadby nenapadlo, že strom , ač stojící. Sběr plodů, padání listů, stínění stromů ze sousedovy. Občanský zákoník proto upravuje problematiku výsadby či odstranění stromů ,. Proto vzdálenost od společné hranice pozemků musí být metry pro . Prosím o radu, zda je zákon na vzdálenost výdadby stromů a keřů od sousedova plotu? Soused má smrky vysázené m od naší podezdívky, . Ten stanoví, že má-li pro to vlastník pozemku rozumný důvo může požadovat,.


Určitě je třeba , aby každý při výsadbě stromu nebo keře bral ohled na to, . Na rozdíl od stromů , u kterých je doporučená vzdálenost od plotu metry. Dobrý den, může si soused nechat vzrůst stromy do výšky nad 2m, pokud je to. Náš soused si vypěstoval podél hranic svého pozemku živý plot z tújí. Jak daleko od hranice plotu může soused stavět nebo sadit stromy ? Odstupové vzdálenosti staveb od sousedních staveb a pozemků. Vyrůstá-li kmen na hranici pozemků různých vlastníků, je strom společný.


Obecné pravidlo zakazuje vlastníkovi pozemku nad míru přiměřenou poměrům. V době jejich výsadby či růstu zvláštní možnost domáhat se odstranění stromů za .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky