čtvrtek 15. září 2016

Monilioza slivoní

Tato choroba napadá peckoviny, zejména meruňky, ale i třešně, višně, broskvoně, slivoně i okrasné dřeviny rodu Prunus. U meruněk je to nejčastější příčina . Boj proti Monilióze meruněk a moniliovému úžehu peckovin (třešní, višní, broskvoní, slivoní a okrasných dřevin rodu Prunus) aneb jak prodloužit životnost. Hlízenka chabá (Monilinia laxa) jako poškození větví na mandloni Prunus triloba.


Monilóza jako „moniliový úžeh“ na jabloni. Kdo má problém u švestek, ať ošetří i ty. Já je však neošetřuji tímto postřikem. Používám postřik Horizont nebo Teldor, ale jsou i další.


Pro višně a třešně je to . Tento fungicid řeší obě choroby (spálu a hnilobu) na meruňkách, broskvoních, slivoních , třešních a višních. Boj proti monilióze a moniliovému úžehu peckovin, ať již to jsou meruňky,třešně, višně, broskvoně či slivoně je věc pravidelného a včasného . Nevíte identifikovat chorobu, škůdců či poškození na Vaší slivoni a zároveň použít adekvátní přípravek či postřik? S tím Vám pomůže náš katalog chorob a . Latinský název: Monilinia laxa. Slovenský název: Monilióza koskovín. Německý název: Zweigdürre an Obst.


Anglický název: Twig canker . Infikovány mohou být i stromy slivoní , zejména ranější odrůdy. Další postřik proti monilióze bude nutný v ochranné lhůtě před zráním plodů, . Rozhodně se také vyplatí věnovat zvýšenou pozornost boji proti mšicím, včetně likvidace podzimních výskytů. Monilióza je choroba ovocných stromů vyvolaná houbami Monilia fructigena nebo Monilia laxa. Nejčastěji se vyskytuje na slivoních , třešních, . Koletotrichová hniloba. Puchrovitost švestky.


Kadeřavost broskvoně. Virus šarky švestky (Plum pox virus, PPV) je zástupcem rodu Potyvirus, čeledi. PPV je velmi variabilní a doposud bylo popsáno kmenů viru odlišných. Choroby a škůdci pokojových rostlin. Zdálo by se, že v bytě mají rostliny lepší podmínky pro růst než na zahradě.


Chyby ve výživě rostlin. Tlak choroby se stupňuje vždy po ovlhčení povrchu listů, proto v případě deště je potřeba interval mezi postřiky zkrátit a ohrožené stromy postříkat bezprostředně .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky