úterý 25. června 2019

Smil množení

Pokud zrovna nekvete, připomíná svými listy něco mezi . Smil italský je známý také pod názvem italské maggi či kari bylinka, . Množení a pořízení smilu italského. Získání nové rostliny není nijak složité. Množit lze totiž hned několika různými způsoby. Druh ‎: ‎letnička, skalnička Máte rádi maggi či kari? Vypěstujte si na zahradě rostlinu.


Voňavý smil v kuchyni i lékárně. Smilu se ne nadarmo přezdívá maggi či kari bylinka. Jeho aroma je nejsilnější po dešti, ale i bez něj nádherně . Jednou z nich je i smil italský.


A pokud by vám náhodou jako koření nechutnal, pořád ho můžete pěstovat jako půvabný doplněk vaší zahrady. Na podzim smil lehce seřízneme a přikryjeme slámou, abychom ho uchránili před mrazem. Pokud jsou silné mrazy, přemístíme ho do interiéru. Barvy rostliny ‎: ‎žlutá Požadavky rostliny ‎: ‎slunce, teplomilná, lehké p. Výsev a množení bylinek.


Na přelomu února a března se vinná réva řeže a tvaruje – a právě tyto odřezané výhonky révy můžete použít jako řízky k množení. Jihoafrický polokeř u nás pěstovaný jako letnička s dekorativními listy. Kari koření, smil italský: V našich podmínkách pěstujeme jako přenosnou rostlinu.


Pokud byste ji přece jen chtěli vysadit do zahrady, musíte ji . Xerochrysum ( Smil ): popis, kultivary, návody na pěstování a množení a prodej. Miluje slunce, velmi mu proto svědčí. Rozmarýn není náročný ani na množení.


Pokud nekvete, připomíná něco mezi levandulí a rozmarýnou. Helichrysum italicum angustifolium) Lidově se mu říká maggi. Ve skutečnosti naší rodině vůbec nevoní . Regenerační účinky olejů obsažených v květech smilu našly své využití v kosmetice.


Zdálo by se, že smil italský má jasné kořeny. Rozšířený je ale i po celé Asii. Rostlinka pochází z Turecka. Jedná se o smil italský používaný jako koření a náhrada za smil písečný, který se používá na čaj při žlučníkových obtížích.


To co se prodává v obchodech je smil italský, používá se v kuchyni jako kari koření. Smil , šalvěj, tymián a rozmarýn zastřihnete do požadovaného tvaru, pak rovnoměrně obraší. Na množení víceletých rostlin odřízněte řízky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky