čtvrtek 13. června 2019

Makrela mražená nekuchaná

Důležité je také sušení ve stínu, aby květy neztrácely barvu. Majoránka (Majorana hortensis) Majoránka zahradní z celedë. Na susení se sklízí krátce pfed rozkvëtem.


Jak správně sbírat, sušit a skladovat bylinky - Žena. Rozmarýn, majoránka , bazalka nebo tymián. Podíváme se na to, jak je .

Sušení majoránky-letošní. Doba přípravy: minut. Find this Pin and more on Výpěstky ze zahrady a skleníku by . Hodí se také k sušení. V tomto stavu je aromatičtější než čerstvá. Staletí byla majoránka oblíbenou bylinkou používanou při přípravě masitých jídel.


Její vůně oplývala pověrou, že může přičarovat lásku. Její stonek je čtyřhranný, celá rostlina . Nejlepším způsobem sušení majoránky je hluboké zmražení, při kterém se uchová maximální množství aromatických látek.

Majoránku si cenili již staří Egypťané, Řekové a Římané. Jako koření se používá majoránka drhnutá, . Některé bylinky se suší celé i se stonky, u jiných se doporučuje jen sušení samotných lístků. Výjimku představuje majoránka k sušení , kdy je daleko praktičtější nasušit celé stonky a lístky odrolit až v suchém stavu. V případě majoránky . K sušení jsou vhodné: semena anýzu, pelyněk černobýl, semena kmínu, levandule.


A jaké bylinky jsou k sušení ideální? Kopr, libeček, majoránka , oregano, rozmarýn, či tymián. Ale také vavřín neboli bobkový list a řada dalších. Pro sušení jsou nejvhodnější pravé hříbky, hřibovité houby, žampiony,.


Sklizené rostliny se suší a poté se strojově oddělují lístky od stonků. Známé jsou dva druhy sušení. Listy k sušení sbíráme přesně před rozkvětem květů ráno nebo večer, protože v této době obsahuje nejvíce aromatických látek.


Majoran (vrtni mažuran, mirisni mažuran, majuran, mirišljavak, lat. Origanum majorana) je biljka koja raste po Sredozemlju, Mađarskoj, Njemačkoj, Francuskoj , . Z majoránky sbíráme celou nať před vykvetením. Bylinku sbíráme ráno po oschnutí rosy, dříve než začne svítit prudké sluníčko.


Před rozkvětem se stříhá: meduňka, šalvěj, máta, oregano, majoránka , tymián a bazalka. V kuchyni využíváme při přípravě masa a omelet.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky