pátek 14. června 2019

Okurky hadovky žloutnutí listů

Dobrý den, Mám na Vás dotaz. Ve fóliáku mám začali žloutnout pouze malé okurky. Listy jsou stále zelené a jsou ošetřeny proti plísni přípravkem Prosím o. Jul Studený přízemní vzduch nemají rády ani starší okurky , žloutnou jim listy a rostliny se oslabují. Nejlepší teplota pro pěstování okurek je v . Jul A aby toho nebylo málo, okurkové listy vysávají také molice i mšice.


Přítomnost mšic poznáte podle žloutnutí a černi na listech , dalším signálem . Začali nám ve foliovníku žloutnout malé okurky ,dělají to jak salátovky,tak. Toto jsou partenokarpické hadovky tzn. Také je dobré spodní listky před nástupem plodnosti otrhat kvůli plísni. Také vlhkost listů urychluje napadení plísní, proto rostliny nezavlažujeme na listy ale jen ke kořenům.


Mšice, svilušky, molice a třásněnky – s těmi . Jul Pokud si ve skleníku pěstujeme hadovky , také je musíme vyštipovat. Stejně jako je tomu u rajčete, i okurkám rostou nové výhony nad každým listem. Na listech okurek jsou hranaté, vodnaté, průsvitné žlutohnědé skvrny ohraničené. Přilehlé listy a plody žloutnou a odumírají. Jun Chorob okurek je celá řada, může se jednat o napadení hadovek , nebo vadnutí.


Příčiny: Žloutnutí listů může způsobovat například sviluška. Jun Salátové okurky neboli hadovky mají hladkou slupku a hodí se do salátů. Celé napadené listy se pak deformují a žloutnou , rostliny začnou být . Pokud pěstujete ve fóliovníku či skleníku salátové okurky - hadovky a máte problémy s padlím, tento způsob vám umožní omezit až úplně odstranit tento problém . V této době, hlavně přes den, vídáváme porosty okurek na záhoně, a nebo ve sklenících, často se svěšenými listy. Je to normální, protože „zmenšováním“ listové . Co se týká svilušek, tak dochází ke žloutnutí listů , a to po celé ploše, . Pokud ano, poradíte, prosím odrůdu hladké salátové nebo okurky hadovky na záhon? Rezistence, fusariové vadnutí (Foc), verticiliové vadnutí (Vd), virové žloutnutí žilnatiny (CVYV),.


Okurka Bella F- Hadovka. Foc), virová nekrotická skvrnitost (MNSV), gumóza (Ccu), skvrnitost listů (Cca) . Sklizené okurky uchováváme v chladu a temnu (na světle plody žloutnou ). Mar Ani starší okurky nemají rády studený přízemní vzduch, žloutnou jim listy a oslabují celou rostlinu. Teplota by měla být v rozmezí 22°C-24°C. Hybrid okurky , určený pro pěstování převážně ve skleníku a ve fóliových krytech.


Dlouhé hadovky zná každý. Charakteristicky má velké hluboce vykrajované, střídavě rostoucí listy. Na listech se začínají vytvářet zelenější nepravidelné skvrny, které po čase žloutnou. Didymella bryoniae, černá hniloba plodů okurky , napadá všechnu tykvovitou zeleninu, nejvíce však okurky a melouny. Listy na okraji žloutnou a později hnědnou.


Jun Zasychání malých plodů na okurkách ve skleníku. Nejčastějším důvodem u okurek hadovek je nedostatek dusíku který bývá většinou spojený s nevyrovnanou závlahou. Nevím proč mi ve skleníku hadovka přes den jako kdyby zvadla, listy má uvadle. Gergana je další vzácná nehybridních odrůda okurky , kterou se nám podařilo vypátrat a zařadit do . Zatímco někdy stočené listy znamenají napadení zeleniny škůdci, jindy jde pouze o.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky