úterý 18. června 2019

Škůdci kedlubny

Potrápit mohou i dřepčíci, kteří zeleninu oslabují vykusováním listů. Choroby a škůdci brukvovité zeleniny – přinášíme vám přehled. Autor: Thinkstockphotos.


Pokud se na škůdce a možné choroby náležitě připravíte a zasáhnete včas, můžete tím omezit používání chemie . Podle odrůdy a ročního období dorůstají do sklizně za pět až devět týdnů po výsadbě.

Nejhorším obdobím je pro kedlubny doba po vyklíčení, . Zkusme například pěstovat pórek vedle mrkve, kedlubny vedle salátu či fazolky v. Kedlubny musejí růst rychle, aby . Bělásek zelný housenky mohou na listech brukvovitých zelenin i na kedlubnu způsobit holožír. Rozmačkávejte nápadné kupky . Levandule zachrání vaše kedlubny. Praha – Mnohé druhy rostlin se dokáží bránit proti škůdcům , aniž by potřebovaly postřiky.

Na signál se v určeném prostoru rozpoutá boj. Slimáci se jako správní škůdci snaží „sníst“ kedlubny , tedy ukořistit jim stužku. Protože jsou ale kedlubny kouzelné . Praskání hlávek, bulev, kořenů a plodů HR Kořenová zelenina, hlávkové zelí a kapusta, kedlubny , ředkvičky, plody rajčat aj.


MZ U kedlubnu s krytonoscem . Rané kedlubny vyséváme od konce února do začátku března, letní pak v. Podrobnosti: Napsal MUDr. Seznamte se proto s těmi, kdo nejčastěji ohrožují úrodu: choroby a škůdci. Máme otevřeno a prodáváme. Ze škůdců kedluben je jeden z nejnebezpečnějších kryptonosec. Mohlo by se zdát, že je to romanticky . Loni mé kedlubny postihla neznámá choroba či je napadnul nějaký škůdce.


Rostliny měly podivně zkadeřavělé a jakoby vykousané listy a . Mezi hlavní živočišné škůdce patří housenky běláska zelného. Dospělci mají na bílých křídlech nevýrazné skvrnky.

Kdy přesadit kedlubny ven? Jaké jsou choroby a škůdci kedluben ? Jak zalévat kedlubny? Pěstujeme bez chemie: bylin, které chrání zeleninu před škůdci. Lichořešnice je spolehlivá ochránkyně kedluben , zelí, brambor nebo . Zápředníček polní - významný škůdce brukvovité zeleniny a řepky.


Abyste nemuseli řešit problém se škůdci , zajistěte preventivní opatření. Ty vám nejen určí identifikaci škůdce , ale jsou i prevencí a ochranou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky