čtvrtek 13. června 2019

Stříhání břízy

Břízy se v žádném případě nehodí. Následnou soustavnou každoroční péčí lze dosáhnout zastavení výškového růstu a vytvarování koruny do podoby smuteční vrby. Bříza pendula youngii - řez?


Kdy a jak prořezávat březové stromy langustdesign. Všechny naše břízy snadno stříhají. Pokud to není provedeno na jaře, dokud listy zcela kvetou. Během toku mízy by se bříza neměla dotýkat: . Optimální dobou pro řez opadavých stromů je polovina léta.


V této době lze řezat břízy a javory, které na jaře sají mízu, a také kaštany a ořešáky, . V létě lze řezat břízy i javory, které na jaře hodně sají mízu, dále pak kaštany a ořešáky, náchylné na klejotok. Z ovocných stromů pak hlavně . Proto se břízy stříhají v létě. Při stříhání vysokých živých plotů a stromů blízko záhonů a nižších keřů. Když k zemi seřízneme břízu (Betula), vytvoří za několik let atraktivní vícekmenný habitus. VRBA (Salix integra) Hakuro Nishiki.


Vhodné pro výchovný řez mladých stromů. Provádíme ho po skončení tuhých mrazů V tomto období nedoporučujeme prořezávat – břízy , javory, jilm a ořešáky. Vyjímkou jsou stromy s velmi intenzivním mízním tokem, jako jsou břízy , třešně, javory a ořešáky.


Ty by se měly řezat koncem léta, kdy již tok mízy slábne. Stříhání listů Harmonického vzhledu bonsaje dosáhneme také tím,. Pro druhy, které mají mízu již koncem zimy ( břízy , javory, jírovce, topoly, střemchy aj.), je fyziologicky nejvhodnější letní doba řezu. V Rusku je asi druhů, ale bohužel kvůli nelegálnímu stříhání mnoho druhů navždy zmizí. V Rusku jsou v Červené knize uvedeny druhy bříz , jedná se o . S velikostí rány se výrazně snižuje schopnost stromu vyrovnat . Prořezat je tak vhodné ořešáky, jilm anebo břízy ,“ radí Daniel Brychta,.


Na stříhání a úpravu živého plotu jsou ideální akumulátorové nůžky na živý plot for_q s . Kdykoli v průběhu roku, ovšem s výjimkou jarního období, se provádí zmlazovací řez u buku (Fagus), dubu (Quercus), lípy (Tilia), habru (Carpinus) . Je třeba pečlivě vážit, v jaké výšce řez provedeme. Výmladky chutnají býložravcům, takže je užitečné držet je mimo jejich dosah. Srnec dosáhne do výsky ca m . Z téhož důvodu si také nechte na jaro či začátek léta řez třešní, višní, slivoní, mandloní, broskvoní, meruněk, ořešáku vlašského, bříz a javorů. Nejvíce je to podle něj patrné na lípě srdčité (Tilia cordata) či bříze bělokoré ( Betula pendula).


Oproti tomu lípa velkolistá (Tilia platyphyllos), . Punko, z obyčejné břízy a modřínu neuděláš stříháním převislý. Jediná možnost je naroubovat převislou formu stromku na podnož, ale to, myslím, nezvládneš. V předjaří také řežeme ( stříháme ) většinu keřů kvetoucích v létě a na podzim.


Stromy řez tolerující (lípa, vrba, tis,jabloň, ořešák).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky