středa 19. června 2019

Odrůda jablek melodie

Rychle a levně přímo na zahradu. I u broskvoní neboli madlenek lze nalézt odrůdy, které jsou více odolné proti mrazu, než je u tohoto ovoce zvykem. Také pochází z teplejších . Odrůda se vyznačuje dobrou odolností proti moniliozu a klyasterosporiozu, mírně poškozená můrou. Zimní odolnost je průměrná. Silné a slabé stránky.


Odolnost : Patří mezi nejmrazuodolnější odrůdy meruněk. Ve vlhčích letech vyžaduje ochranu proti moniliózní spále v době kvetení. Napadá peckoviny jako je meruňka , nektarinka, broskev, nejrůznější odrůdy švestek,. Vektory (přenašeči) viru jsou některé druhy mšic, hlavně mšice švestková, mšice.


Odrůdy slivoně švestky s vyšší odolností k šarce, pěstované v České . Meruňky jsou obecně choulostivější dřevinou. Jejich pěstování je náročnější než pěstování jiných druhů ovoce. To platí i přesto, že již dnes existují i odolné odrůdy . Důležité je zvolit vůči mrazu odolnou odrůdu a na vhodné podnoži. Plody jsou střední, chuťově velmi výrazné. Moniliovým úžehem trpívá málo, vhodná do okrajových poloh pěstování meruněk.


Zraje kolem poloviny července. Víte, které odrůdy meruněk dobře odolávají mrazům? Odrůda Lerosa vyniká odolností proti proti mrazu v květu. Marlen se nejvce daří v . O vyšlechtění nových odrůd meruněk se snaží vědci z Mendelovy univerzity v. Je odolná proti mrazům a hlavně proti virové chorobě šarka. Z těch odolnějších druhů jmenujme alespoň některé.


Vesna – žlutočervená raná odrůda, dozrávající v půli července, je velmi odolná na pozdní jarní mrazíky. Ostrožské Nové Vsi, lze. Pěstitelský tvar, Podnož, cena v Kč vč. Otázka: Jaký druh meruňky se hodí do vyšších poloh? Odpověď: V nabídce meruněk se objevují odrůdy, které vykazují vyšší odolnost proti . Posíláme jen prostokořenné stromky a drobné kontejnerované ovoce.


Okrasné keře a stromy neposíláme. Meruňka je teplomilný druh , proto se ve velkém pěstuje na jižní Moravě a. Nové odrůdy vynikají odolností proti mrazu, chorobám i jiným termínem zralosti. Konzumní zralost: dny před VP ( 2) Sklizeň: dny před VP ( 2) Tvar. Meruňka Spring Blush - velmi raná odrůda, cizosprašná, odolná proti mrazu i proti . Meruňka obecná je jedno z nejvíce pěstovaného ovoce na světě.


Mezi japonské javory řadíme asijské druhy javorů, které . Odrůda patří mezi nejkvalitnější současné odrůdy meruněk.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky