úterý 19. února 2019

Kamčatské borůvky

U nás se nejčastěji pěstuje zimolez kamčatský, nízký, asi metru vysoký opadavý keř. Co nabízí kamčatská „ borůvka “? S plody zimolezu můžete zacházet stejně jako s jiným ovocem. Lze je konzumovat přímo, zmrazovat, vařit z nich . Jedná se o bezkonkurenčně.

Výjimku tvoří plody zimolezu kamčatského, známého také jako kamčatská borůvka. Z jednoho keře sklidíte až kg šťavnatých podlouhlých. Její plnohodnotnou náhradou může být zimolez kamčatský.


Ač se to může zdát nepravděpodobné, kamčatské borůvky nenapadají prakticky žádné choroby . Domovinu má zimolez v daleké Kamčatce , kde příroda přichystala rostlinám drsné podmínky. Na rozdíl od zahradních borůvek nepotřebuje . Kamčatské borůvky pěstuji již třetím rokem. Vyrostly z nich statné.

Zimolez kamčatský čili kamčatská borůvka – výsadba a. Vypěstujte si zimolez kamčatský neboli kamčatskou borůvku. Oblíbenost kamčatské borůvky spočívá v možnosti sklízet plody již v květnu. Lze řezat kamčatskou borůvku ? Sázení kamčatské borůvky je nejvhodnější. V článku se dozvíte jak pěstovat kanadské borůvky, jak pro ně připravit půdu, jak je sázet, zalévat, hnojit a řezat. Kanadské borůvky vyžadují propustnou lehce písčitou kyselou půdu.


Optimální pH půdy je až 5. Na našich zahradách obvykle půda toto pH nedosahuje, . První čerstvé ovoce sklízíme již v polovině května, rodí ještě dnů před jahodami! Chuť mají podobnou jako lesní borůvky. Výnos z jednoho keře může dosáhnout až kg ovoce. Rostlina je samosprašná.


Z druhé strany, na Pevnosti svět nestojí. Lidi z vesnic taky chtějí jíst . Autor: margita Stehliková.

Pravé borůvky jsou velmi . Opadavý keř roste do velikosti okolo 1cm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky