čtvrtek 7. února 2019

Sazeni lilií

Lilie přinesou do zahrady nádech exotiky, a to především díky velkým barevným květům. Navíc, sázení cibulek lilií je velice jednoduché a hravě . Květy lilií vynikají oslnivou krásou, Vysoké rostliny nikdo nepřehlédne. Přesto mnohé z nich můžeme pěstovat poměrně snadno. Hloubka sázení na záhonech je stejná jako u ostatních cibulovin.


Nad cibulí má být zhruba trojnásobek průměru cibule. Nebudou-li hrozit větší mrazy, můžete v teplejších oblastech začít s výsadbou lilií. Bez ohledu na zimu venku je vhodný čas na výsev semen . Také vám na zahradě nechybí tyto letní cibuloviny?


Lilií na trhu seženete velké množství, při výběru je ovšem poměrně těžké se vyznat v . Lilie lze sázet časně na jaře, jakmile země povolí, ale to jen z nouze. Sázení a přesazování lilií , kdy přesazovat lilie. Lilii bělostnou musíme přesazovat již v sprnu. Ostatní lilie sázíme nebo přesazujeme v září. NÁVOD NA PĚSTOVÁNÍ LILIÍ , VŠEOBECNĚ Stanoviště Lilie žádají slunné stanoviště.


Jak a kdy sázet Optimální doba pro sázení je na podzim (září, říjen). Zdarvím všechny a chtěl bych požádat o radu, jak zasadit právě odkvetlé lilie, zakoupené v supermarketu. Chtěl bych je zasadit do záhonu.


Cibule lilií vysazujeme hluboko. Právě teď totiž nastává vhodná doba pro výsadbu lilií , krásek, které nás zjara potěší svou podmanivou barvou i vůní. Kam lilie vysadit a jak o ně . Na záhonech je hloubka sázení stejná jako u ostatních cibulovin, což v praxi znamená, že nad cibulí má být zeminy tolik, . Všechny lilie mají rády . Poradíme, jak vysazovat cibule lilií. Proto je nutné na půdách s nedostatkem vápna přidat ho při sázení , nejlépe ve formě mletého vápence . Sázení tulipánů, narcisů, krokusů a, lilii - Výsadba jarních cibulovin. V tomto videu najdete praktické rady kdy.


Z pestré palety běžných záhonkových rostlin jsme vybrali doslova šlechtičnu, symbol nevinnosti – lilii. Tato vytrvalá cibulovitá květina zažívá v . Tentokrát se budeme věnovat jejich pěstebním nárokům. U generativního množení – výsevem semen, je nutné uvést, že semena lilií.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky