pondělí 11. února 2019

Motýlí kvetoucí keře

Pro motýly je neodolatelná jeho vůně, navíc je nápadně kvetoucí keř velmi krásný. V létě se tak stává v zahradě nejen magnetem pro motýly , ale také atraktivním . Velká inspirativní fotogalerie okrasných keřů. Achillea tomentosa), řebříček kvete od května až do září a je výbornou motýlí pastvou.


Soumračníci vyhledávají kvetoucí keře mochny a jahodníky.

Feb Zatímco většina těchto rostlin, známých pod lidovým označením motýlí keř , kvete na nových přírůstcích (letorostech), existují i druhy kvetoucí na . Lidově je někdy nazývána také „letní šeřík“ nebo i „ motýlí keř “ ( kvetoucí keře velmi lákají motýly ). Rostlina pochází z východní Asie. Odrůdy pěstované na . Jul Kvete nádhernými květy v bohatých hroznech, nejčastěji jsou fialové, ale. A protože lákají celou řadu motýlů , komuli se lidově říká motýlí keř. Rychle rostoucí „ motýlí keře “ lze dobře použít společně s ostatními .

Prostřete sladkou hostinu, vysaďte komuli, motýlí keř. Motýlí keř vám bude závidět snad . Je známá také jako letní či tibetský šeřík. V našich podmínkách kvete celé léto a motýly je často doslova . Motýlovník je keř , který jako jeden z mála kvete v létě . Buddleia davidii, česky komule Davidova, nebo motýlí keř , letní šeřík, je keř původně pocházející z Číny.


DIVOKÉ“ KEŘE NEJSOU NIJAK NEBEZPEČNÉ. Nemusí se často zastřihávat, stačí je zkrátit a vytvarovat jednou za rok koncem zimy. Když rozkvete, jsou jimi květy doslova obaleny.


Komule Lochinch je hybridní odrůda motýlího keře , jež je na světě již přibližně od roku. Adonis Blue je velmi sytě modrofialově kvetoucí motýlí keř s dlouhými . Sep Keře čilimníků (Cytisus) jsou jedním z druhů, s nimiž zahrada kvete po. Komule Davidova (Buddleja davidii) je opadavý, nepravidelně stavěný keř s. Je-li rostlina v polostínu, málo kvete a následně v zimním období snáze . Rod ‎: ‎ komule ‎ (Buddleja) Čeleď ‎: ‎ krtičníkovité ‎ (Scrophulariaceae) Podříše ‎: ‎ cévnaté rostliny ‎ (Tracheobionta).

Motýlým keřem je nazýván kvůli tomu, že jeho květy lákají především motýli. Keř , který opravdu přitahuje motýli , je letní šeřík, jinak nazývaný i motýlí keř. Nádherně růžově kvetoucí okrasný keř.


Jan DOTAZ: Během léta mě zaujal nádherně kvetoucí keř. Květy velmi pěkně voněly a lákaly množství motýlů , včel i čmeláků. Zjistila jsem, že se .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky