úterý 5. února 2019

Jak stříhat švestky

Asi nejobávanější disciplínou všech zahrádkářů je stříhání švestky. Na otázku jak stříhat švestku není snadné stručně a výstižně odpovědět. Mezi zahrádkáři patří řez švestek k těm komplikovanějším úkonům. Slivoň, jak se strom správně jmenuje, má totiž velmi křehké dřevo, navíc na nich najdete . Jak prořezávat slivoně: švestky , slívy, mirabelky. V prvních letech po vysazení u švestek , slív, renklód i mirabelek stejně jako u ostatních . Stříhání švestek - ceskenapady.


Takto ošetřujeme rány stromu větší než cm. V září a říjnu neřežte větve o průměru větším než cm. Na podzim jsem koupil a zasadil několik mladých švestek. Dále bych chtěl poradit, co mám dělat . Diskuze: stříhání švestek. Po precteni Vaseho clanku , jsem bohuzel nejak zmaten . Jednoduchý řez, kdy odstraníme větve rostoucí směrem do koruny.


U švestek je na konci letorostů koncový pupen, který vede k prodlužování letorostů. Proto je u neprořezávané staré švestky uvnitř přerostlá houština, plná. Jak poznáme, co vlastně pěstujeme. Slívy – mají plody menší a kulovité.


Pecka nejde lehce od dužniny. Pecky plodu jsou malé a oválné. V odstavci jak prorezat svestku pisete:Řez švestek doporučujeme provádět hned zjara po vykouknutí prvních pupenů. Kdy je čas na detoxikaci? Kdybychom totiž výhony sestříhli . Pološvestky jsou kříženci pravých švestek a slív.


Kvetou bíle a mají ochmýřené letorosty. Pravé švestky kvetou rovněž bíle, ale jejich letorosty jsou lysé. Mohu ostříhat švestky ? Mám tři roky staré švestky na podnoži myrobalán.


Totéž platí i pro meruňky, švestky a slivoně. Zcela odlišné požadavky mají broskvoně. Mužů švestky stříhat i teď? Zdravím, co se týká stříhání stromů, mám dotaz jaké nůžky používáte? Jabloně, hrušně , švestky a jiné ovocné stromy do vyšších poloh.


Přehled švestek a rynglí podle doby zrání. Jak pečovat o sloupcové jabloně a jak je střihat. Nejčastěji se stříhají jabloně, švestky , meruňky, broskve, ořechových stromů. Třešně, ale třeba i švestky , vždy prořezáváme mladé, strom pak nabyde na síle. Vždy stříháme těsně u větve, aby špalíček nezahníval a řez jako už . Na sromech starých asi let vyrostly šlahouny víc jak metr dlouhé a většinou svislé.


Zkrátit nebo úplně odstranit?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky