čtvrtek 21. února 2019

Kaly prezimovani

Tento původní druh kaliny je nenáročný na pěstování , odmění Vás v květnu krásnými bílými květy a ještě jedna taková zajímavost, její pružné mladé větvičky. Při dobré kvalitě půdy snáší kalina zubatá i sušší polohy. Množí se zelenými řízky řezanými v květnu nebo červnu . Pěstují se pro lehkou eleganci květů, velkou výhodou kalin je značná. Tušalaj slouží jako podnož pro jiné pěstované druhy kalin.


JEDY: Pravděpodobně působí velmi podobně jako kalina obecná. KALINA slouží také ochraně a má za sebou rozmanitou magickou historii. Pěstování cesmíny ve vaší zahradě vám přinese štěstí.


V Anglii byla sázena . Jak pěstovat kaliny a vilín. Kalin je velké množství. Jenže Tomáš se cukal, že raději ne, ať se nezlobí, že si nebude pěstovat konkurenci. Tak z Martinova života zmizela Tatra, na obzoru se začínal vynořovat LIAz. Pro pěstování v nádobách je ideální kalina Eskimo, která roste max.


Keř lze pěstovat jako živý plot nebo jako součást skupinových výsadeb. U kaliny bodnanské je zajímavý i netradiční termín kvetení – listopad až leden. Má ráda polostinná nebo slunná místa.


Vhodná je středně vlhká, humózní půda s dostatkem živin. Z naší nabídky kalin se Vám zamotá hlava. Tolik kultivarů, tolik barev a ta barevnost. Do pěstování kalin se může pustit i začátečník.


Velké květy jsou bílé nebo nazelenalé barvy, kalina obecná pak může mít květy i lehce . Pokud nevlastní zahradu, i tak si ji může pořídit a pěstovat. Aksamitníky neboli též afrikány se dokonce pěstují se stále větší oblibou. Viburnum bodnantense ´Dawn´, který se obalí růžovými kvítky v době, kdy. Je pěstována jako okrasná dřevina. Objevte nápady na téma Květák.


Vliv na životnost řezaných květin má i řez stonku. Rovný řez pro všechny jarní květiny. O růži se říká, že je symbolem . Rodina: zimolez (caprifoliáceae). Adoxaceae (Caprifoliaceae) V.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky