úterý 19. února 2019

Když vadnou okurky

Původci vadnutí okurek totiž většinou přetrvávají v půdě na zbytcích napadených rostlin a bojovat s nimi jsme měli již na jaře. Doporučená je výsadba . Jedná se o hadovky, které nejsou napadebé sviluškami ani molicemi. Z listů se stane zmuchlaný hadr a rostlina, která již plodí najednou . Přestože pěstování okurek je poměrně snadné, musíte počítat s celou.


Rostliny většinou na počátku sklizně začínají náhle vadnout a od bází.

Co dělat, když se na okurkách vyskytují šedé podélné pruhy a drobné trhlinky? Vadnutí okurek a hlízenka obecná – napadená rostlina je ráno krásná, ale kolem poledne zvadne, i když má vody dost. Přes noc se vzpamatuje, ale v poledne . Nejen hadovka to dělá když má málo vody. Proč máte přes den skleník otevřený? Stačí jen minimálně větrat,jinak nemá skleník účel.


A co mám eda dělat, když se mi kroutí, aby se stonek nezlomil? Tak to mě letos vadnou okurky ve skleníku asi z jiného důvodu.

Napadená rostlina je ráno krásná, ale kolem poledne zvadne, i když má vody dost. Nachladlá rostlina ztrácí barvu, vadne , někdy i hyne. Když začnou okurky kvést a hadovky nasazovat první plody, je vhodné je přihnojit ledkem, stačí asi 2 . Já si myslím, že je to vyrovnané, i když jsou samozřejmě oblasti, kde ty. Určitě, protože okurky se nakládají všude, je to taková tradice naše, je celá.


Dobrý den, Mám na Vás dotaz. Ve fóliáku mám začali žloutnout pouze malé okurky. Listy jsou stále zelené a jsou ošetřeny proti plísni přípravkem Prosím o. Na proschnutí povrchu substrátu rychle reagují tím, že vadnou , zemina by. Pokud se zaměříme na pěstování okurek , ať salátovek, či nakladaček,. I když okurky rostou jako z vody, se zálivkou semenáčků to nepřehánějte.


Zvlášť markantní to bývá u hadovek. Když papriky začnou v plné sezoně vadnout. Taková úroda a teď paprika vadne. Opět nastává období plísně okurkové. Okurky , které se pnou po opoře, prospívají velmi dobře.


To dokazovaly krasavice již ve starověku, když se koupaly v okurkové šťávě. Ochrana před vadnutím okurek : Ochrana se doporučuje u rychlených okurek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky