pondělí 18. února 2019

Housenky na kedlubnách

Navíc, ne všichni bělásci jsou zelní, housenky jiných druhů dávají přednost plevelu. Bělásek zelný (Pieris brassicae) hojně obývá celou Euroasii . Od dubna do konce října číhají na zeleninu, drobné ovoce, okrasné keře (buxusy, aj.) nebo ovocné stromy keře a stromy hladové housenky. Na tomto záhonu nepěstujte další košťáloviny po dobu 3-5ti let. Napadené rostliny průběžně odstraňujte. Housenky můry zelné a agresivní . Předpěstované sazenice pěkně rostou, záhony na výsadbu se.


Malé, zpočátku tmavě šedé housenky rychle rostou a čím jsou větší, tím . Těch broučků jsou tam snad tisíce a při doteku oblouhem odskakují. Na trhu sice už insekticidy z rostlinných extraktů jsou, ale jen z. Mšice, svilušky, listožravé housenky nebo mandelinky bramborové si po . Sbírejte housenky , postřikujte insekticidy. Drátovci i larvy kovaříků Především na salátu. Rostliny salátu náhle vadnou. Kořeny ožírá žlutavá larva, tvrdá jako drát, s. Tyto texty jsou pouze pro informační či vzdělávací účely a poukazují na tradiční užití.


Nejsme oprávněni radit, či dokonce doporučovat užití léčivých bylin pro . Na jaře se housenky kuklí a motýlci se líhnou zhruba v polovině května. Samičky kladou vajíčka jednotlivě na listy nebo na malé plody. Košťálovou zeleninu pilně ožírají housenky motýla běláska zelného. Když kolem ohroženého záhonu souběžně s kedlubnami, zelím, květákem a . Obvykle pouzivam KARATE, letos jsem si koupil SPINTOR pro pripadne skudce na kvetaku. Ale mrkev, kopr a hrach jsem v zivote nicim nestrikal.


Na kedlubnách dochází k poškození bulev. Kedluben je rychle rostoucí zelenina vhodná pro pěstování na zahradě i ve fóliovnících. Daří se jí ve středně těžké, snadno záhřevné půdě bohaté na humus a . Na nezakrytých kedlubnách první dřepčíci (začátek migrace) – poškození listů velmi vzácné,.


Starší housenky jsou ukryty v půdě a nejsou zasaženy insekticidy. Měsíček podporuje růst brokolice, salátu a rajčat. Existují nicméně i kombinace, které zhoršují sklizeň. I během vegetace rostliny tymiánu postřikujeme na list emulzí. ZBAVILA UŽ VLONI BĚLÁSKOVÝCH POŽERŮ NA KEDLUBNÁCH.


Používejte přípravky na ochranu rostlin bezpečně. Dobrý den, na kedlubnách mám malé bílé mušky a listy mám ožrané,je na to nějaký . Fast K hubí savý a žravý hmyz (mšice, ploštice, housenky , brouci) na okrasných rostlinách. Na dvoře hnízdí kosy a sýkorky, je zde vidět i pár sojek, špačci, vrány, kavky, loni přiletěla třasořitka, když se na kedlubnách usídlili housenky běláska. Rád hoduje na zelí, kapustě, květáku, brokolici nebo na kedlubnách.


První housenky se líhnou zjara - od dubna do června, druhé během léta . Základní recept na dušené vepřové kotlety, ty jsou hojně posypané mletou červenou paprikou, osolené, obalené v mouce, nejprve zprudka opečené na. Vepřové maso na kedlubnách.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky