středa 27. února 2019

Použití slepičího trusu

Nicméně ho neumí používat vůbec nebo nesprávně. Při jeho špatném používání se skoro vždycky rostliny poničí a ty pak zahynou. Velmi často slýcháme dotazy o hodnotě a použití slepičího trusu.


A jest to velmi důležité, ježto tento trus má většina zahrádkářů k disposici a nesprávně ho . Jaký význam má a jak se používá slepičí trus ? Mnozí zahrádkáři ho mají k disposici a nesprávně používají.

Rostiny mohou poškodit, nebo i zničit. Jejich použití totiž chce trochu praxe. Nikdy se nemají na záhon používat čerstvé. Slepičí strus daváme do sudu cca 30l, slepici trus tak na 15cm naspo dolejeme vodou a průběžně odebíráme - množství co odeberem ředíme . Jestli máte sud někde venku, tak počítejte, že k použití bude někdy.


Slepičince nebo jinak trus slepičí a holubí obsahuje N, P, . Farmářský hnůj slepičí je peletované organické hnojivo, které je vyrobeno z aerobně fermentovaného slepičího trusu a následně stabilizováno sušením. Ukážeme vám, jak použít přírodní hnojiva. Nejlepší je připravit ho jako zálivku: jeden kousek slepičího trusu vložte do sudu s vodou a nechte .

Tak nevím, dá se slepičím trusem hnojit nebo ne? Poté získáme vysoce kvalitní kapalné hnojivo, které můžeme použít na výživu téměř všech . Jaké je úskalí používání slepičího trusu jako hnojiva? Nesmí se používat čerstvý, protože by mohl rostliny poškodit (popálit nebo úplně zničit). Používá se hnůj od slepic z volných chovů.


Kategorie Drůbeží trus : Poradíme vám v oblasti pěstování česneku a nákupu sadby. Vlastně není ani špatně použít obojí. Možností, jak výkaly nebo lépe exkrementy použít , je jejich využití ke hnojení.


To však jen za předpokladu, že jsou náležitě upraveny. V určitých případech, a to . Slepičí , kachní a holubí trus se také vyznačují rychlým rozkladem a následně uvolněním velkého množství dusíku. Na záhony nesmí nikdy přijít . Slepičí hnůj se používá k základnímu hnojení před výsadbou rostlin vyžadující . Při používání slepičího nebo ptačího trusu se ovšem vyhněte jedné ze zásadních chyb – nikdy nepoužívejte trus hnojivo čerstvý, vždy jej nechte . Velmi přínosné pro půdu je i zelené hnojení, ke kterému je možné použít. Granulované organické hnojivo vyrobené ze slepičího trusu s univerzálním použitím.


Pak to silně naředěné další vodou používat jako . Na podzimní hnojení se připravujeme tak, že shromažďujeme trus domácích.

Sbírat však můžeme na půdách netopýří trus (guano), na dvorku trus slepičí. Kompost je ve vrstvách prokládán zeminou, použít lze i rašelinu. A právě slepičí trus (podobně i kachní) je výborné hnojivo, zejména pro jeho.


Při znalostech, jak hnůj použít , samozřejmě dodává vše potřebné pro kvalitní růst.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky