čtvrtek 21. února 2019

Řez vinné révy první roku

Pěstování a vedení vinné révy je pro mnohé zahrádkáře opravdovou . Aby vinná réva dobře plodila, důležité je nejen správné založení. Slabé keře, které jsme seřízli krátce, ošetřujeme stejně jako v prvním roce. Z prvního výhonu uděláme dvouočkový záložní čípek. Zastřihneme ho na dvě očka, ze kterých nám tuto třetí sezónu vyraší dva nové výhony, které ve 4.

Roste na stěně na ploše asi š. V prvním roce nerezáváme vinnou révu , ale učiníme opatření,. Během roku přirůstají další výhony a fazochy. Do podzimu mohou dorůst až do délky 5-m.


Je čas vytvořit vinné révě kvalitní oporu. Postup zapěstování je jednoduchý, v prvním roce během zimy je mladá sazenice zkrácena asi na centimetrů od země. Návod jak správně ostříhat vinohrad a postarat se o vinohrad.

Vhodné pro naprosté amatéry. Degustace vín s vinaři online Řez a vedení révy vinné část II. Blog vše o zahradě vseozahrade. Vopred vďaka za radu. Letos na jaře jsem zasadil vinnou révu a ponechal jen jeden výhon.


Nyní má už asi 2m a nevím kdy a jak dále provádět řez , na kolik oček, kolik výhonů atd. Tento pin a mnoho dalšího naleznete na nástěnce Vinná réva uživatele Miriys Miriysov. V období po začátku rašení révy vinné (2. polovina dubna až začátek května).


Metodika zimního řezu révy vinné. A teď to přijde - na jaře 3. První řez byl u kamaráda. Má vedle domu několik tuze zanedbaných hlav. Nikdo se o ně mnoho let nestaral a tak nezbylo než to udělat pořádně. Jak střihat révu - první řez.


I když je ještě tuhá zima, je čas postarat se o vinohrad. Prohlédněte si jak je třeba.

Příprava sazenic – přeprava a zákládání Štěpové sazenice révy vinné jsou. Réva vinná je teplomilná dřevina, která má ráda slunce a nevadí jí ani delší. Nová výsadba révy vinné v průběhu prvního roku po výsadbě. Výsadba sazenic vinné revy se podstatně liší od výsadby keřů a stromků,proto jí.


Při intenzivním očetřování mohou výhony sazenic již v prvním roce narůst do délky 1-m. Vinnou révu řežu brzy zjara, třeba už koncem února, tedy, když moc nemrzne. Tím jsme vytvořili zásobní čípek, který je na keři první tři roky a poté se zcela . Okopávka a zelené práce 25.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky