čtvrtek 7. února 2019

Jak likvidovat smutnice

Larvy černých mušek poškozují pokojovky. Pokud smutnice v okolí rostlin objevíte, začněte s nimi bojovat co nejdříve. Při volbě zbraní zvažte, jak . Právě nyní si často s novým substrátem na přesazení pokojových květin přineseme smutnice , které rostliny úplně zničí. Malé černé mušky, zvané smutnice , mohou vaše rostliny oslabit víc, než.


Smutnice jsou černé mušky. Jak škůdce zlikvidovat ? Kladou larvy do hlíny a ty poté likvidují kořeny pokojovek. Boj proti smutnicím je často dlouhý, ale dá se vyhrát. Mezitím se mi larvy smutnic objevily i mezi semenáčky rosnatky Drosera rotundifolia. Měl jsem je zasazené ve dvou květináčích, a tak jsem si říkal, že i přes . Prosím jak zlikvidovat smutnice u pokojových léčivých bylinách, které nemají rádi přeschnutí půdy, chemii používat nemohu a žluté lepové desky pomáhají jen . Nejlepší a zároveň nejúčinnější způsob, jak se smutnic zbavit, je využití parazitických hlístic rodu Steinernema, radí Pavel Beran ze . Desinfekce substrátu.


Ať už Vaše rostlinka je či není napadena smutnicemi, vždy se vyplatí udělat tzv. Jestli něco odháníte jako obtížný hmyz, tak jsou tím určitě myšleny smutnice. To by se člověk někdy utleskal, jak se zoufale snaží zlikvidovat každého jedince, . Ovšem nejlepší a zároveň nejúčinnější způsob, jak se smutnic zbavit, je využití parazitických hlístic rodu Steinernema.


Hlístice začnou rychle likvidovat larvy smutnic a jakmile všechny uhynou, uhynou také. Pro člověka ani domácí zvířata nejsou nijak nebezpečné. Celý životní cyklus smutnic trvá průměrně čtyři týdny.


Pečení nebo propaření zeminy prý zničí larvy smutnic. Jedná se s největší pravděpodobností o smutnice , jejichž larvy žijí v hlíně. Nejčastěji si je přinesete domů v napadeném substrátu.


Parazitické hlístice rodu Steinernema feltiae likvidují larvy smutnic v. Hlístice v substrátu začnou aktivně vyhledávat a likvidovat larvy smutnic. Rostlinní škůdci a jak s nimi bojovat. Sama jsem tímto způsobem opravdu smutnice zlikvidovala, díky článku pana . Domů si nákazu v podobě vajíček smutnic často donesete spolu se zakoupeným infikovaným substrátem.


Z vajíček se líhnou larvy, které lze likvidovat nejlépe . V dnešním díle se budeme věnovat masopustu, poradíme, jak se zbavit smutnic a naopak prodloužit život pokojovým rostlinám i domácím . Nezbývá, než kauzu smutnice trochu relativizovat. Ano, larvy smutnic mohou likvidovat nejen odumřelé odpady, ale při svém rochnění v kořenovém balu .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky