čtvrtek 14. února 2019

Zavarovani ostruzin

Zahradní ostružiny jsou vhodné k přípravě kompotu, džemu, . Ostružiny – zavařování ostružin. Konzervování, sterilace, zavařování. Uložit do Oblíbených Zapsat si . Očištěné ostružiny pomeleme v mlýnku a pak propasírujeme přes . A tuto metodu využijeme i my. Zavařování bylo vlastně zahušťování šťáv nebo rozvařeného ovoce.


Přírodní cukr (nacházející se v ovoci) . Ovoce můžete zavařovat s cukrem i bez cukru. Nejčastěji se sterilují třešně, meruňky nebo broskve. Můžete přidat i koření, někdy do konce i sůl. Rádi byste uchovali maximum chuti a cenných látek toho báječného ovoce, ale váš mrazák má jen omezenou kapacitu?


Tipy na zavařování okurek, ovoce (třešně, meruňky, broskve, jahody, angrešt apod.), masa a hub v troubě. Jak dlouho zavařovat, na kolik stupňů a který režim. Z ostružin i malin připravíme skvělé marmelády, džemy i rosoly, . Co říkáte na kombinace nektarinek a ostružin , nebo broskví a malin? Vrstvené džemy dva v jednom můžete udělat z jakékoli jiného ovoce.


Spousta rodin zavařuje celé léto i podzim všechno, co zrovna roste, od ostružin a jaho po hříbky a okurky. Jak se při přípravě všech těch dobrot . Pro zkušené a ty, kteří rádi experimentují, máme nachystaný dvoubarevný Extra ovocný vrstvený džem s kousky ostružin a nektarinek. Hruškový sirup se skořicí . Potřebujeme: Větší hrnec. Sklenice na zavařování. Poté odstavíme a ihned plníme do sklenic.


Podzimní ovoce je jako stvořené k zavařování a jablkům, hruškám, švestkám i ostružinám to. MARMELÁDA Z OSTRUŽIN A JABLEK. Ovoce, hromada cukru, želírovací cukr a vařit.


To je v kostce základní recept na zavařování marmelá kompotů a ovoce vůbec podle našich babiček či maminek. Nebo vybírejte další vyzkoušené zavařování , konzervování, sirupy recepty. A když pár čerstvých ostružin či borůvek dáme zamrazit, můžeme se na zavařování či želírování vrhnout kdykoliv během roku.


Při zavařování se stále více uplatňují neotřelé nápady. Zatímco dřív šlo především o uchování potravin do zásoby, dnes hrají důležitou roli .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky