úterý 2. května 2017

Nemoci postřik jabloní

Ať už vlastníte broskvoně, jabloně nebo stromy s hruškami, je nutné, aby byly ošetřeny správným chemickým postřikem. Příklady chorob a postřiků. Strupovitost jabloní a hrušní.


Dvě choroby, jimž nesmíte dát šanci. Prvním postřikem , který byste teď měli udělat, je ochrana broskvoní proti kadeřavosti.

Pokud jste stříkali . Předjarní postřik je důležitý především tehdy, pokud jste ovocné stromy a keře důsledně nechránili postřikem v průběhu celého předchozího roku. Zde je přehled právě nejčastějších houbových chorob jabloní a možnosti jejich. Onemocnění způsobuje houba Venturia inaequalis, jejíž šíření podporuje. Každý má své specifika , právě podle odlišných škůdců a nemocí , které strom napadají.


Rzivost hrušně – tato nemoc často napadá stromy v zahrádkářských koloniích, zvláště v místech, kde se vyskytují jalovce. Na jejich listech se .

Nejvážnější chorobou jabloní , která každoročně nadělá ovocnářům. K tomu, aby nemoc měla snadnější možnost vzniku, je zapotřebí. Chemická ochrana spočívá v několikanásobném postřiku v průběhu květu a . Předjarní ošetření ovocný stromů a dřevin se má provést až v době, kdy se již neočekává silný pokles teplot. Ničení přezimujících škůdců je . V době opadu okvětních lístků provedeme navečer postřik přípravkem Zolone 35EC.


Larvy škůdce vyžírají vnitřek poupat jabloní , která potom nerozkvétají a. Přesné určení termínu ošetření je důležité, postřik se opakuje za až . Jarní postřik jabloní od škůdců a chorob. Zpracování jablek na jaře. Zkušení zahradníci vědí, v kolik hodin as jakými přípravky na stříkání jabloní tak, aby byl . Upozorňuji že jarní postřik olejovými přípravky má rozhodující vliv na likvidaci mer, puklic. Padlí jabloně je známo většinou jen ve svém konidiovém stadiu (Oidium farinosum Cooke).


Do postřikové kapaliny je možno přidat smáčedlo. Stejně tak i strupovitost je jedno z nejzávažnějších onemocnění jabloně. Použijeme měďnaté přípravky ve formě mikrogranulí spolu s organosilikonovým smáčedlem.

Kategorie: Choroby a škůdci, Ovocné stromy, Užitková zahrada . Běžné ochranné brýle čiré vhodné pro zahradní práce, postřiky , aj. Po náročné zimě je třeba stromy ošetřit, abyste i letos měli dostatečnou zásobu ovoce z vlastní zahrádky. Mezi zvláště citlivé odrůdy jabloní se řadí Coxo- va reneta. Postřikem ochráníte stromy proti . Zkušební postřiky se provádějí jen za bezvětří. Mumifikované plody a nemocné dřevo.


Nemocné nebo poraněné části stromů nebo rostlin by měly být odstraněny a omezeno. V mnoha ohledech je řez hrušní blízce podobný řezu jabloní s tím rozdílem, . Nebezpečnou strupovitost lze v příštím roce omezit postřikem roztoku močoviny. Toto houbové onemocnění se během vegetace projevuje skvrnitostí a dírkovatostí.


V listopadu můžeme ničit i mšici krvavou, a to tak, že k patám jabloní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky