středa 3. srpna 2016

Postrik na rez hrušní

První příznaky rzi hrušňové můžeme pozorovat na listech u hrušní v. Současně provádět i postřik jalovce, a to alespoň 3x s měsíčním odstupem. Apr Především na listech hrušní se počátkem léta vytvářejí výrazné skvrny, které jsou z vrchní strany oranžové a později červeně lemované s . Aug Uvolňující se spory na spodní straně listu hrušně infikují jalovce. U hrušní (Pyrus communis) se příznaky projevují od června, a to nejprve v .

Jul Tato rez se projevuje žlutooranžovými až rzivými skvrnami na listech, které. První postřik se provádí na jaře ještě před kvetením hrušní , druhý . Rez hrušková - největší protivník v pěstování hrušní. Mezi běžně používané fungicidy na rez i strupovitost patří například:.


Jul Při postřikování hrušně provádím postřik i jalovce, tam ale bez úspěchu. Stran hrušní se není potřeba příliš obávat, rez je na nich naprosto . Především na listech a výjimečně i na letorostech a plodech hrušní se počátkem léta vytvářejí výrazné skvrny, které jsou na vrchní straně oranžové, později . Apr Rez na hrušních se přenáší z jalovců viržinských a jalovců chvojky klášterské.

Pod napadenou hrušní není dobré nechávat listy, od nich se jalovce zpětně. V dubnu až květnu vyrůstají na kůře jalovců z telií rosolovité oranžovožluté útvary. V napadených výsadbách se postřik hrušní doporučuje před . Rzivost hrušně je původní choroba vyskytující se na území bývalého Čes-. Apr V místech zduření se pak na přelomu dubna a května (tedy v době květu nebo těsně po odkvětu hrušní ) objevují hnědožluté rosolovité výrůstky . U hrušní se doporučuje postřik fungicidy v době před a po odkvetení v lokalitě silného výskytu. Rez hrušňová je houbová choroba hrušní je způsobena houbou.


Kdy je nejvhodnější doba k provedení postřiku jabloní proti strupovitosti, padlí nebo hrušní proti rzi hrušňové. Postřiky se pak dají. Výskyt rzi hrušňové je vázán na přítomnost obou hostitelů, tedy hrušně a daných. Nezapomeňte na poslední postřik před zimou a to proti plísni sněžné. Rez hrušní má tedy hostitele, a proto by v okruhu 2až 2m kolem hrušní neměl.


Mnoho pěstitelů se nás dotazuje, co to mají za oranžové skvrny na listech hrušní. I když letošní duben a květen byl vcelku suchý, stačil i jeden den deště a rez se . May Účinný postřik je nutno provádět v době květu hrušní (nejlépe na neotevřená poupata a při dokvétání květů). Mar Řez ovocných stromů: Meruňky. Jestliže se vám na listech hrušní objevují rezavé skvrny a bradavičnaté výčnělky, pak .

I když jste na zahradě žádný jalovec nevysadili, neznamená to, že je vaše hrušeň. Aug U hrušní se příznaky projevují od června nejprve v podobě žlutooranžových oválných skvrn na čepelích listů, velikosti – cm. Provádí se postřik hrušní v době těsně před květem a poté znovu těsně po odkvětu.


Prozradí ji skvrny na listech pak je nutný postřik. Patří mezi nejvýznamnější onemocnění hrušní , ale také jalovců. Stále častěji se setkáváme v letních a podzimních měsících s onemocněním hrušní ,které se pozná na první pohled podle nápadných rezavých skvrn na listech . Na vzniku kulturních odrůd hrušní se podílely druhy hrušeň obecná Pyrus.


Jde o dvoudomou rez , mezihostitelem je jalovec chvojka, na kterém přezimuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky