pátek 22. září 2017

Jak pěstovat šery rajčata

Balkónová rajčata tvoří pohledné, kompaktní, sytě zelené keříky. Když kvetou, kolemjdoucí je často považují z okrasné rostliny. Chcete kvalitní zeleninu jako slavný kuchař Jamie Oliver? Je to zhruba čtyřicet centimetrů vysoká, silně plodící odrůda typu cherry. Chtěl bych získat nějaké informace jako je třeba zaštipování a zda je . Barva rajčat ovlivní jejich chuť.


Kulatá jsou nejpopulárnější, obří jsou ta největší, soudková rajčata se používají na výrobu omáček a cherry jsou malá rajčátka velikosti jednohubky a často se . Pečlivě si promyslete, jakou nádobu zvolíte. Každá má svoje pro a proti. Plastové nádoby jsou levnější . Vybíráme odrůdy buď klasických rajčat , nebo tzv. Ta jsou v posledních letech velmi oblíbená nejen díky své chuti, ale . Míváme cherry rajčata (normální rostliny vyvázané) a pak měsíční jahody. Ty jsem měla loni poprvé a šly krásně, teď jsem je přezimovala a jsem zvědavá, jestli . Jak pěstovat cherry rajčata.


Správně lahůdkové odrůdy rajčat s malými plody vyséváme ze semínek či vysazujeme jejich sazenice . Dáte-li přednost keříčkovým rajčatům , pěstujte je spíše v nádobách než truhlících. Oblíbená je cherry odrůda Vilma, která dobře plodí a dorůstá až . Darinka F‎: ‎Vhodné pro chladnější oblasti pěs. Start F‎: ‎Osvědčená odrůda, červené plody až. Bejbina F‎: ‎Cherry rajčata oválná sytě červená,.


Mnoho Cherry rajčátek popraská i při sebemenších změnách teplot. Po silných deštích s tím už nic nenaděláte. Vrhněte se na rajčata ! Aby vám ale dobře rostla a . Pokud můžete, skliďte zralé plody . Mohou to být rajčata keříčková a převislá, která není nutné vyvazovat ani vyštipovat. Pěstovat v květináčích a . Zkusit můžete pěstovat cherry rajčátka v závěsném koši, který nezabírá mnoho místa.


Pověsit ho můžete na balkon, terasu nebo za okno. Keříčková rajčata jsou podle velikosti nižší a vyšší, hlavně nižší typy jsou vhodné na balkon. Podle tvaru plodů můžete pěstovat rajčata hrušková, koktejlová, cherry . Rajčata mohou být obří i malá keříčková (cherry), nejčastěji jsou červená, ale mohou být také žlutá či oranžová, co se týče tvaru tak kulatá, oválná či hruškovitá. Protože odrůda Black Cherry má vskutku výtečnou chuť, stala se z ní stálice naší zahrady, kterou pěstujeme každý rok na přímý konzum. Nenáročnou klasiku představují balkónová cherry rajčata nízkého vzrůstu, která si opravdu vystačí z prostorem, který jim poskytne běžný truhlík . Rajčata keříčková se nejlépe hodí pro pěstování v nádobách.


Třeba kultivar Vilma je oblíbenou keříčkovou odrůdou typu cherry – dorůstá zhruba . Rostliny lze, kromě tradičního způsobu pěstování v zahradě, pěstovat také v . Vybrané odrůdy, pěstování a péče našich odborníků zaručují rajský požitek - díky.

Jak pěstovat šery rajčata

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky