pátek 8. září 2017

Okrasne kytky na zahradu

Okrasne kytky na zahradu

Okrasné rostliny pěstujeme pro jejich atraktivní vzhled: zaujmout mohou svými květy, plody, olistěním či habitem. Chcete jimi osadit svou zahradu ? Jaké květiny , trvalky a bylinky do venkovské zahrádky? Ideální je sít okrasné květiny na zahradu tak, aby nám zahrada kvetla nepřetržitě. Podle toho je třeba volit i jednotlivé druhy květin, které mají odlišnou dobu . Každý máme své oblíbené rostliny, květiny a stromy.


Okrasne kytky na zahradu

Tyto okrasné keře rozkvétají ještě dříve, než se na jejich větvích objeví svěže zelené lístky. Každý si do své venkovské zahrady vybírá své oblíbené květiny , ovšem. Jste-li spíše romantického založení, patří na vaši zahradu obloukové konstrukce porostlé bohatě kvetoucími rostlinami. Okrasné zahrady francouzské Riviéry, zahrady a parky „mediteránu“, Lago Maggiore a Lago di Garde na severu Itálie, šlechtická sídla na.


Až donedávna byly okrasné trávy na zahradách spíše vzácností. Správný výběr druhů zajistí barevnou zahradu po celý rok. Kromě trvalek jsou na okrasných zahradách hojně pěstovány letničky, neboli jednoleté květiny. Od trvalek se liší tím, . Hodí se hlavně pro oživení menších i větších ploch, solitérně na opory, k popnutí zahradních staveb např.


Okrasne kytky na zahradu

Jsou ozdobné květem i . Trvalky neboli pereny by neměly chybět v žádné zahradě – malé ani velké. Rostou zde několik sezon, dlouho kvetou, jsou nenáročné na péči a pokud vyberete . Jak založit okrasnou zahradu u domu? Univerzální rada na založení okrasné zahrady neexistuje. Každé místo je velmi specifické a je třeba . Jedlé okrasné rostliny, které nesmí chybět na žádné zahradě. Takovou třešničkou na dortu pro celoročně krásnou zahradu jsou rostliny se zajímavou strukturou.


K takovým určitě řadíme oblíbené okrasné. Nejvíce vysychají slunná místa na jižní straně, většinou v nížinách. Zahradu si můžeme ohraničit živým plotem, který nejvíce vláhy potřebuje po výsadbě. Právě naopak – okrasné druhy česneku patří na dobře viditelné místo záhonu letniček,. Pořiďte si na zahradu vlastní keře s bobulovitými.


Okrasne kytky na zahradu

Galerie rostlin na zahradnickém portále Zeleň. Na jaře kvetoucí trvalky jsou spíše nižšího vzrůstu a hodí se jako. Podzimní zahradu jistě může zpestřit zářivě žlutý zlatobýl, nebo modře .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky