středa 13. září 2017

Jak pestovat orchideje s opici tvari ze seminek

V obchodech je však libeček příliš drahý, proto je dobré si bylinku vypěstovat. Koupila jsem si v malém květináčku libeček. Zřejmě je utopie zasadit a vypěstovat bylinku koupenou v supermarketu v květináči. Můžete si je vypěstovat také doma, abyste je měli v kuchyni stále čerstvé při ruce.


Mezi nejznámější bylinky, které se dají pěstovat v květináči či truhlíku patří . Nenáročná je petrželka, libeček , které můžeme pěstovat v kuchyních společně s pažitkou. Takže klidně ho dejte do květináče. Jaké bylinky jde pěstovat doma. Libeček je vytrvalá bylina, která není náročná na pěstování.


Potřebuje běžnou zahradní půdu a slunné nebo polostinné stanoviště. Rostliny květináči přesazujte každý rok do nového substrátu. Sklizeň: Čerstvé listy od května do listopadu resp. Libeček lékařský je velmi oblíbená bylinka, ze které se dají využít semena, listy i. Jak pěstovat libeček v květináči - květináč postavíte na teplé a světlé místo v . Prosím o radu zda se dá pěstovat libeček na balkoně? Ahoj, rozhodla jsem se pěstovat bylinky v bytě- na parapetu, nebo za oknem.


Můžu je dát vedle sebe do truhlíku, nebo jsou lepší malé květináče ? Libeček se dá pěstovat na zahrádce i doma v květináči , a protože se rychle rozkošatí, postačí vám jediná sazenička. Ve volné půdě rostlina . Můžeme ho pěstovat jako bylinku v květináči za oknem. Tady nevyroste do závratných výšek.


Nečekejte od takto pěstovaného libečku stejně velké listy a plody . Nevyroste sice tak velký jako v záhonu, ale pro běžnou spotřebu postačí. Na záhonu působí skutečně velkolepě, a protože nebývá ke koupi, stojí za to ho pěstovat. Kde není dostatek záhonků, daří se jim v květináčích , truhlících a jiných nádobách.


Pro co nejdelší a nejvydatnější sklizeň je smysluplné, budete-li pěstovat. Stín či polostín je vhodný pro mátu, šťovík, kerblík a libeček. Zemina: Vhodná je dobře . Tradice pěstování libečku je v Evropě velká, dříve byl často k nalezení i v. Rozhodnutí o tom, které bylinky doma pěstovat , necháme na vás, minimálně. Pěstování libečku lékařského (Levisticum officinale) je nadmíru snadné a pokud ho ještě nemáte na zahradě nebo v kuchyni v květináči , děláte chybu. Pěstovat bylinky doma je snadné a praktické.


Ne každý má možnost pěstovat bylinky na zahradě, ale doma v květináči to zvládne úplně každý. Bylinky lze pěstovat hned několika způsoby, podmínkou však je slunné místo. Vysaďte je do květináčů a umístěte je na parapet či terasu, případně do.


Do květináčů a truhlíků pro bylinky umístíme na dno drenáž, například z hrubého písku a na ní vhodnou zeminu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky