pondělí 11. září 2017

Pokojove plazivý

Na první pohled byste ho asi těžko přiřadili k ostatním fíkusům – nejenže má plazivé stonky, které se dají dobře tvarovat, ale i jeho listy vypadají . Při nákupu potosu proto přihlédněte k pěstitelským podmínkám konkrétního kultivaru a podle toho mu vyberte stanoviště. Pokojové rostliny, které . Popínavé a převislé pěstování. Je ozdobná listem či květy.

Květy jsou žlutozelené tvořící hrozny. ZANTEDESCHIA, kala, pokojová rostlina, která může během léta stát v . Fitónie Verschaffeltova(Fittonia verschaffeltii) – plazivá fitónie má zelené lístky . Plazivá a velmi nenáročná rostlina dobře snáší stinná stanoviště i menší přísun vody. Je to skvělá pokojovka pro alergiky, protože ze vzduchu . Rostou jako plazivé rostliny, keře i jako velké stromy. V našich podmínkách se pěstuje jako pokojová bonsaj.


Některé druhy nejsou.

Styly a úprava Smokvoň . Je to snad nejoblíbenější pokojová rostlina doporučována začátečníkům, snášející snad všechny. Mohou být i takzvaně poléhavé, plazivé , převislé nebo popínavé. Tam, kde se používá plynový vařič, se uplatní nenáročný plazivý potos, který však mírně dráždí citlivou pokožku. Tato rostlina není náročná na . Náš domov s rostlinami mohou doplnit zajímavé pokojové rostliny – sukulenty.


Možná, že okouzlí i vás a zařadíte je mezi své pokojové oblíbence. Fíkusy snášejí nejenom suchý vzduch v bytech s ústředním topením, ale také se spokojí s menším osvětlením. Dřevnatějící pokojovky je třeba ošetřovat jinak než pokojovky plazivé nebo pnoucí a květiny rychle rostoucí vyžadují jiný přístup než druhy, které . Z plazivého rozvětveného oddenku vyrůstajínepravé lodyhy tvořené pochvami.


Zaštipování i řezy pokojových rostlin vyžadují několik základních pravidel,. Platí převážně pro popínavé a plazivé rostliny a měkké zelené vrcholové výhony. Neobyčejná mokřadní rostlina!


My ji pěstujeme při vyšší vlhkosti normálně v květináči v běžné pokojové půdě. Získává ovšem barvu listů trochu do hněda. V Holandsku ji doporučují také jako . Rostliny zůstávají na zemi plazivé a nepřekračují výšku 5–cm.

Na povrchu vhodném pro šplhání, nevyjímaje stromy, přírodní skalky nebo člověkem vytvořené . Snadno zakořeňují koncové výhony takřka u všech plazivých rostlin, třeba u žumenu, popínavých filodendronů či voděnky. U plazivých rostlin stačí ve většině případů jen kořenový výhonek ve vodě a za chvíli můžete sázet. Zběhovec plazivý (3).


Počet kusů v balení:ks. Nízká trvalka s přízemní růžicí listů se rychle rozrůstá. Ficus pumila, Fíkus droboučký, Narozdíl od většiny fíkusů má tento druh plazivý způsob růstu.


Pochází z Japonska a Číny. Tento fíkovník má rád polostinné místo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky