úterý 19. září 2017

Vsakovací jáma

To je velká jáma vyplněná štěrkopískem nebo drceným kamenivem. Vodu od okapu tam přivedete vyspádovaným . Dobrý den, nechali jsme si udělat vsakovací jímku pro vsak vody z okapů od stavební firmy. Nyní je dle jejich vyjádření vsakovací jímka hotova. Je potreba urobit hydrogeologicky posudok, aby sa zistilo aky typ pody je v mieste pripadneho vsaku. Funkční vsakovací objekt zastupují štěrkem vyplněná jáma , vsakovací zářez, drenáž se štěrkovými žebry, vsakovací tunel apod.


Pro výpočet objemu vsakovací nádrže PLATÍ OD 1. Základní systém je takzvaný vsak, jindy nazývaný podmok. Jde o výkop vyplněný štěrkem, který funguje jako vsakovací jímka vody. Umísťuje se pod terén a svodem jsou do ní přiváděny buď odpadní vody nebo dešťová voda z . Dřív se vsakování dešťové vody dělalo pomocí štěrkových vsaků. Vykopala se jáma , vyložila se geotextilií a nasypalo se tam kamenivo. Kompletní zhotovení vsakovacího systému – trativodu.


Avsak = vsakovací plochy vsakovacího zařízení. Mezerovitost = určuje se jako objemový poměr mezer ve směsi kameniva k jednotce objemu směsi. NEO pro vsakování při zachování.


Vsakovací bloky, iglů a další příslušenství. Vysoce odolná vsakovací jímka Rigoletto firmy AUER Packaging zajišťuje bezvadné vsakování dešťové vody. Splňuje navíc přísné . Jsou určeny pro vsakování vyčištěných odpadních vod nebo dešťových vod na pozemku.


Popis: Rozměr: průměr 2m, výška 5m. Vsakování srážkové vody do půdního profilu je potřebné. Pokud budujeme vsakovací jámu, je třeba ji dostatečně dimenzovat pro množství vody podle průměrných srážek s rezervou.


Zhotovení vsakovací jámy je . Plastové vsakovací jímky na odvod dešťové vody. Dále je uvedeno, že vsakovací jámy by měly být min. Identifikace poruch a nedostatků po . Je nově budouvané vsakovací zařízení (dříve trativod) u stávajícího rodinného domu.


Toto provedení je výhodné, chceme-li si. Stejně jako je tomu u vod splaškových, je třeba dle platné legislativy ČR zajistit i likvidaci vod dešťových. Dle platných norem, nesmí.


Uvedené nádrže jsou samonosné a dají. Do vsakovací jímky se nasypou plaveny frakce 50. Před vsakovacími jímku je potřeba mít filtrační šachtu.


Jímka se obalí do geotextilie a zasype zeminou. Všeobecně platí, že stavby musí být napojeny na veřejnou dešťovou či jednotnou kanalizaci. Pokud však kanalizace v blízkosti pozemku .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky